Intense derby Zenderen Vooruit – BVV Borne
01-10-2024
WEDSTRIJD EINDIGT IN 2-2

Intense derby Zenderen Vooruit – BVV Borne

Onder prachtige weersomstandigheden vond zondag 29 september de derby tussen Zenderen Vooruit en BVV Borne plaats. Voor Zenderen was het de eerste competitiewedstrijd, terwijl BVV Borne een week eerder met een overtuigende 3-0 overwinning op Het Centrum al een goede start had gemaakt. Ondanks een voorsprong van BVV Borne en een numerieke meerderheid na een rode kaart, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Trainer Stijn Kistemaker van BVV Borne omschreef het resultaat als "een bittere pil."

 

BVV Borne begon het duel sterk en creëerde in de 10e minuut de eerste grote kans. Mart Snippers wist handig gebruik te maken van miscommunicatie in de verdediging van Zenderen, maar zijn schot één-op-één met doelman Luan van Dienst ging net naast. Acht minuten later was het echter wel raak voor de bezoekers. Na een mooie diepe bal op Luuk Swienink, gaf hij een afgemeten voorzet die Stan Prigge perfect tegendraads binnenkopte: 0-1 voor BVV Borne.

 

Gelijkmaker voor Zenderen Vooruit

Zenderen Vooruit, dat taakgericht speelde en vooral via de linkerkant van BVV Borne probeerde te storen, gaf niet op. In de 32e minuut werd het harde werk van de thuisploeg beloond. Door goed druk zetten van Pim Olthof kreeg Guus ten Broek de kans om de bal in het lege doel te schuiven na slordig balverlies van BVV Borne. Ondanks vermoedens van buitenspel werd het doelpunt goedgekeurd, en zo stond het 1-1.

In het restant van de eerste helft waren er enkele stevige, maar sportieve duels, zoals het een derby betaamt. Beide teams hielden hun emoties in bedwang, ondanks enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter.

 

Voorsprong en gelijkmaker na rust

Na de rust zette BVV Borne de aanval voort en had het meer balbezit, maar Zenderen hield stand. In de 67e minuut kreeg Borne echter opnieuw een kans om op voorsprong te komen. Wesley Assink kopte een voorzet tegen de paal, waarna Tygo Wieringa in de rebound raak schoot: 1-2 voor de uitploeg.

 

Lang kon BVV Borne echter niet van die voorsprong genieten. Acht minuten later maakte Zenderen Vooruit gelijk. Een handsbal in het strafschopgebied van BVV Borne werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Bart Beld faalde niet vanaf elf meter en bracht Zenderen weer op gelijke hoogte: 2-2.

 

Slotoffensief en gemiste kans

In het laatste kwartier ging BVV Borne, dat na een rode kaart tegen Zenderen met een man meer speelde, nog vol op zoek naar de winnende treffer. Ondanks enkele grote kansen bleef Zenderen standhouden. In de allerlaatste minuut leek Borne nog de overwinning te grijpen na een fout van ZV-verdediger Stijn ten Cate, maar doelman Luan van Dienst redde knap in een één-op-één situatie met de spits van Borne.

 

Voor Zenderen Vooruit voelde het gelijkspel als een gewonnen punt, mede dankzij het verdedigende werk en de katachtige reflex van hun keeper in de slotfase. Bovendien vierde de ploeg de terugkeer van Justin Sonder, die na 10 maanden blessureleed eindelijk weer minuten maakte.

 

Voor BVV Borne voelde het resultaat anders. Trainer Stijn Kistemaker vond dat zijn ploeg recht had op de overwinning, vooral gezien de kansen en het kwaliteitsverschil. "Dit was een lesje voetballen in de vijfde klasse," zei Kistemaker na afloop. "Zenderen zakte volledig in, en wij waren niet in staat om daar doorheen te breken."

 

Met vier punten uit twee wedstrijden blijft BVV Borne bovenaan in de vijfde klasse A Oost, al voelt dit gelijkspel als een gemiste kans om de voorsprong uit te breiden. Na een vrij weekend gaat BVV Borne in de volgende speelronde op bezoek bij Sportclub Overdinkel.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV komt wederom tekort

De laatste jaren blijkt een bezoek aan de Koerbelt in Rijssen vaak succesvol voor de gasten uit...
01-10-2024

NEO wint van gedecimeerd FC Winterswijk

Het zal zeker niet vaak meer voorkomen, maar op de tweede speeldag in 1G stond er een wedstrijd...
30-09-2024

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024