NEO wint van gedecimeerd FC Winterswijk
30-09-2024
DRIE RODE KAARTEN

NEO wint van gedecimeerd FC Winterswijk

Het zal zeker niet vaak meer voorkomen, maar op de tweede speeldag in 1G stond er een wedstrijd tussen twee Bornse coaches op het programma. Job ten Thije vs. Erik Zandstra, oftewel NEO vs FC Winterswijk kruisten met hun teams de degens. Laatstgenoemde, inmiddels naast assurantieman inmiddels ook maker van een podcast met voetbaltrainers, zal er met gemengde gevoelens op terugkijken, want de reuzendoders uit het bekertoernooi gingen met 2-0 de bietenbrug op in een duel dat ontsierd werd door drie rode kaarten voor de gasten in het tweede bedrijf. En dat terwijl het totaal geen onsportieve wedstrijd was.

Na de mooie overwinningen in het bekertoernooi alsmede de zege op Stevo leek het erop dat NEO een lastige middag tegemoet zou gaan. Dat werd in de eerste helft niet echt bewaarheid. Beide ploegen leken als devies "safety first" te hanteren, probeerden controle over de wedstrijd te houden en dat leverde weinig spectaculaire momenten voor de goals op. Zowel Leco Zeevalkink als Matthijs Ebbers hoefden hun talenten in die fase nauwelijks aan te spreken. Er vielen kleine kansen te noteren voor Kevin van den Brug en Stef Rompelaar, terwijl aan de andere kant Kay Klein Tank rakelings overschoot na een mooie crosspass van de linkerkant. Goalgetter in de beker, Martijn Veldhuis, was in die fase de meeste dreigende man van de fusieclub.

Toch een voorsprong
Toen iedereen dacht dat 0-0 de ruststand zou worden brak NEO het duel op slag van rust open. Kevin van den Brug sloot een actie op de linkervleugel af met een verraderlijk schot, dat het midden hield tussen een voorzet en een schot. Matthijs Ebbers zag de bal op de binnenkant van de verre paal afketsen en zoals het een goede spits betaamt was Stef Rompelaar ter plekke om de 1-0 ruststand aan te laten tekenen.

Kaartenregen
Erik Zandstra probeerde middels drie wissels het tij te doen keren na de pauze. Beide ploegen pakten dat tweede bedrijf beduidend energieker aan en dat leverde aan beide kanten zelfs een paar kleine kansen op, maar de wedstrijd kantelde compleet toen Winterswijk na een klein uur met 10 man kwam te staan. Joost Mulder had al geel op zak en belette op forse wijze Stef Rompelaar de doorgang en op zijn tweede gele kaart viel niet veel aan te merken.

De volgende vijf minuten bleken dodelijk voor een echte wedstrijd. Winterswijk ontving in de personen van Kay Klein Tank en de ingevallen Joost Piek nog twee rode kaarten, beiden door een tweede gele, en tussen de bedrijven door had Jasper Scholten na een puntgave voorzet van Kevin van den Brug de 2-0 op het scorebord gezet, nadat Scholten eerst nog een goal zag afgevlagd wegens buitenspel. De wedstrijd was gespeeld.

Schiettent
Uiteraard was er met nog ruim twintig minuten te spelen totaal geen sprake meer van een wedstrijd. Winterswijk probeerde de schade te beperken en kwam niet meer van de eigen helft. Het was aan fantastisch keeperswerk van Matthijs Ebbers en erg slordig afwerken van NEO-kant te danken dat er niet meer gescoord werd. Kans op kans kreeg het team van Job ten Thije, twee goals werden nog afgekeurd, maar helaas bleef het bij 2-0.

Winterswijk-coach Zandstra vergeleek het duel met de wedstrijd Winterswijk - NEO van vorig jaar toen NEO zich enorm benadeeld voelde door de arbitrage en vond dat Leushuis deze middag een veel te grote stempel op het duel had gedrukt. "Maar zelf hebben we het ook niet altijd slim aangepakt. Het was bovendien nogal tam, wellicht dat drie wedstrijden in een week wat veel was"

Uiteraard was Job ten Thije een tevreden coach, die met Mike Engelsman, Bram Rikhof, Guus Hoekstein, Pepijn ten Donkelaar en Wout Rouweler nog vijf wissels inbracht die probleemloos meedraaiden. "Voor de rode kaarten hadden we controle over de wedstrijd, zonder zelf veel te creëren en uiteindelijk zijn we natuurlijk niet meer in de problemen gekomen".

Helaas werd deze week bevestigd dat ook Bas Spenkelink een ernstige blessure opgelopen heeft in het bekerduels bij Hellendoorn en ook hij zal langere tijd uit de roulatie zijn.

Volgende week speelt NEO opnieuw thuis en dan tegen oude rivaal Stevo dat tegen DVC'26 een 2-0 voorsprong niet over de streep kon trekken en met 3-2 verloor. Dat zal de ploeg van Michiel Mensink ongetwijfeld recht willen zetten komend weekend.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 02 okt 2024
Zal het kort maken. Er was er maar 1 die recht had op 3 punten en dat was Neo1.Laat dat een waarschuwing zijn voor Stevo 1. Ze hebben geen schijn van kans. Wij supporters links van de tribune zijn er weer bij.

BZSV komt wederom tekort

De laatste jaren blijkt een bezoek aan de Koerbelt in Rijssen vaak succesvol voor de gasten uit...
01-10-2024

Intense derby Zenderen Vooruit – BVV Borne

Onder prachtige weersomstandigheden vond zondag 29 september de derby tussen Zenderen Vooruit en...
01-10-2024

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024