Geslaagd debuut Muziekunst'nmakers Festival
28-09-2024
MUZIEK VERBINDT BORNE

Geslaagd debuut Muziekunst'nmakers Festival

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van het Muziekunst'nmakers Festival plaats in het Kulturhus Borne. Dit evenement bood een podium aan lokale muziekmakers uit Borne en omgeving, met als doel het muzikale landschap in de regio te verbinden en ontmoetingen te creëren tussen artiesten en muziekliefhebbers.

 

Van 11.00 tot 15.00 uur konden bezoekers genieten van een divers programma, waarin bands, koren, zangers, verenigingen en individuele muzikanten zich presenteerden. Het evenement bood niet alleen een podium voor gevestigde artiesten, maar ook voor opkomend talent. Zo konden jonge muziekliefhebbers deelnemen aan een speciale workshop in de bibliotheek, waar peuters en kleuters met muziek en dans in aanraking kwamen tijdens de activiteit 'Boek op schoot' gecombineerd met peuterdans. Daarnaast bood het open podium ruimte aan talenten om elkaar te ontmoeten en samen op te treden, wat zorgde voor een ontspannen en creatieve sfeer.

 

Verbindingen

Een bijzonder aspect van het festival was de mogelijkheid voor bands en koren om nieuwe leden te werven. Op een speciaal prikbord werden oproepen gedaan voor muzikanten. Dit leidde tot mooie verbindingen: een drummer die recent naar Borne was verhuisd, vond bijvoorbeeld een nieuwe band, en het vrouwenkoor Cantabilé was actief op zoek naar extra zangers.

 

Ook technologie speelde een opvallende rol op het festival. In een innovatieve jamsessie werkten muzikanten samen met kunstmatige intelligentie. Gitaristen en drummers improviseerden op muziek die door AI was gegenereerd, wat zorgde voor een dynamische en energieke ervaring.

 

'Smaakt naar meer'

Laura Reymer, organisator van het festival namens het Kulturhus Borne, keek tevreden terug op de eerste editie. "We hebben een goed evenement neergezet waarbij we de kernwaarden ontmoeten en verbinden zeker hebben waargemaakt. Dit smaakt naar meer," vertelde ze enthousiast. Reymer liet ook doorschemeren dat er zeker een tweede editie komt. "Er zijn nog enkele verbeterpunten, maar we gaan volgend jaar voor een nog mooier festival." (KDS)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Geslaagde generale repetitie ‘Kom uit de kist’

In het Parochiehuis in Delden is de generale repetitie gehouden van de voorstelling ‘Kom...
05-10-2024

Terug in de tijd met muzikale herinneringen

"Ik weet heus wel dat ik niet Bono ben," zei leadzanger Sam Kramer van coverband...
07-09-2024

Een kunstroute op zondag

Wie op zondagmiddag door het centrum van Borne wandelt of fietst kan een bezoek brengen aan...
07-09-2024

Meer films bij filmhuis Borne

Filmhuis Borne blijft aan de weg timmeren en het aanbod uitbreiden. Door de recente investering...
02-09-2024

Wereldster Nena doet Hertme aan

De concerten in het openluchttheater zijn een groot succes. De ene na de andere topartiest...
01-09-2024

Tien jaar Bløf in Hertme

Voor de tiende keer is Bløf te zien en te horen in het openluchttheater Hertme. Dit werd...
31-08-2024