Seizoensopener Zenderen Vooruit
EEN BLIK OP DE VIER BORNSE CLUBS

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste elftallen van de vier Bornse clubs vergaat. In een rondje langs de velden blikken we terug op vorig seizoen en willen we weten hoe het er op dit moment voor staat.

 

Team: Zenderen Vooruit 1

Trainer: Tim Meijerink

Klasse: Zondag Vijfde klasse A Oost

Nieuwe spelers: Teun Nollen (tweede elftal), Stijn ten Cate en Dries Smelt (beiden eigen jeugd)

 

Tim Meijerink gaat zijn derde seizoen in als hoofdtrainer van Zenderen Vooruit. Hoewel de resultaten misschien tegenvallen, beleeft hij veel plezier aan zijn werk bij de club. “Ik heb veel plezier in de samenwerking met Zenderen Vooruit,” vertelt Meijerink. “Het contact met de spelers, begeleiders en andere betrokkenen binnen de club is erg goed."

 

Overgangsfase

Toch is de club in een overgangsfase, waarbij een nieuwe generatie het stokje moet overnemen van spelers die jarenlang het eerste elftal hebben gedragen. “We zitten inderdaad midden in een transitie,” zegt Meijerink. “Een generatie die Zenderen vooruit veel heeft gebracht en zelfs in de 4e klasse heeft gespeeld, heeft afscheid genomen. Rik Vlaskamp, een belangrijk onderdeel van die lichting, is bijvoorbeeld gestopt. Nu hebben we te maken met een nieuw elftal, dat we proberen aan te vullen met jonge spelers uit de eigen jeugd.”

 

Leergeld betalen

Het vorige seizoen verliep teleurstellend, maar dat heeft Meijerink niet ontmoedigd. “De resultaten waren teleurstellend, dat hebben we intern besproken. We wisten dat we moesten investeren en dat er leergeld betaald zou moeten worden. We hebben een compleet nieuwe groep met een nieuwe generatie die de verantwoordelijkheid moet overnemen, en dat kost tijd. Daarbij wordt het niveau in de vijfde klasse steeds sterker, met teams als Borne, Overdinkel en KOSC als tegenstanders. Ondanks de tegenvallende resultaten trainden we wel het hele seizoen met een volle groep, en dat zegt veel over de motivatie van de jongens. Dat is ook een van de redenen waarom ik besloot door te gaan; die motivatie is uitstekend.”

 

Groei binnen het team

Meijerink ziet groei binnen het team en is kritisch naar zichzelf. “Ik zie de jongens groeien. Ik ben zelf erg kritisch en heb zelfs de vraag gesteld of ik wel de juiste persoon ben om deze groep verder te helpen. Uiteindelijk hebben de jongens aangegeven dat ze graag met me door willen. Dat vertrouwen geeft me energie. Ik denk dat ik mijn steentje kan bijdragen aan hun ontwikkeling.”

 

Eerste elftal onderdeel van de club

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep in twee fasen. “We hebben tegen DTC en Reutum gespeeld, en daarnaast meegedaan aan de bekercompetitie. Onze voorbereiding was opgedeeld in twee blokken, omdat we redelijk vroeg klaar waren. Eerst trainden we 3,5 week voor de zomervakantie, en daarna zijn we na de vakantie weer begonnen. We zitten nu zo’n zes weken in de voorbereiding. Doordat we een kleine vereniging zijn, missen we in de zomerperiode wel eens spelers door vakanties. Dat zag je ook terug in de bekerwedstrijden. Toch is het fijn dat spelers uit het tweede elftal en jeugdspelers regelmatig meedoen en ons ondersteunen. Bij ZV is het eerste elftal echt een onderdeel van de club en niet een aparte eenheid. Dat maakt het werken binnen de club prettig.”

 

Jeugdspelers bij de selectie

Met een selectie van zestien spelers gaat Zenderen Vooruit het nieuwe seizoen in. Meijerink legt uit: “We hebben al wat jeugdspelers toegevoegd aan de selectie en wachten niet tot de winterstop, zoals dat bij andere clubs vaak het geval is. We zullen moeten zien of zestien man genoeg is, maar ik heb vertrouwen in de groep.”

 

Vijfde klasse A

Het komende seizoen in de vijfde klasse ziet Meijerink als een uitdaging. “Het niveau in de vijfde klasse is flink omhooggegaan, mede door de versterkte degradatie uit de vierde klasse. Clubs als Borne, KOSC en Overdinkel maken het erg interessant. Vorig seizoen gebeurde er veel in de vijfde klasse A, maar dit jaar hebben we mooie, nieuwe tegenstanders waarmee we uitdagende wedstrijden kunnen spelen.”

 

Doorontwikkelen met een nieuwe generatie

De doelstellingen voor dit seizoen zijn gericht op ontwikkeling. “We hebben geen vaste doelstelling op korte termijn,” legt Meijerink uit. “Als het gaat lopen, is er van alles mogelijk. We willen ons vooral doorontwikkelen met deze nieuwe generatie. Per vier wedstrijden stellen we doelen voor het aantal te behalen punten en daaraan koppelen we activiteiten om het wat meer te laten leven binnen de groep. Als we een goede start maken, kunnen we misschien wel verrassen.”

 

Titelfavorieten

Meijerink heeft zijn favorieten voor het kampioenschap in de vijfde klasse: “Ik verwacht veel van Overdinkel, KOSC, Borne en UDI. Dat zijn clubs die zeker meedoen om het kampioenschap.”

 

Derby tegen Borne

Komende zondag speelt Zenderen Vooruit de derby tegen Borne, maar van een echte 'derbykoorts' is volgens Meijerink geen sprake. “Ik heb de jongens gevraagd of het leeft binnen de groep. Een paar van hen zijn afgelopen zondag gaan kijken bij Borne, maar er heerst geen echte derbykoorts. We hebben een goede onderlinge verstandhouding met Borne. Voor mij persoonlijk is Zenderen – Overdinkel een mooier affiche, omdat dat mijn oude club is. We gaan ons niet speciaal aanpassen aan Borne; we hebben onze eigen spelopvatting en het is alleen maar mooi dat we dat zondag tegen Borne mogen laten zien.”

 

Assistent trainer

Met het oog op zijn toekomst blijft Meijerink kritisch op zichzelf en zijn rol binnen de club. “Ik ben altijd kritisch op mezelf en vraag tijdens besprekingen na wedstrijden vaak aan de groep of ik dingen anders had moeten doen. Voor de toekomst zie ik voor mezelf wel een rol als assistent-trainer op een hoger niveau. Dat zou een mooie vervolgstap kunnen zijn na mijn tijd bij Zenderen. Ik heb TC2 gedaan en denk goed na over wat bij mij past. Zenderen is een dorp, en mijn karakter past goed bij een dorpsclub. Ik denk dat ik minder goed zou passen bij een club uit de stad.”

 

Zondag naar zaterdag

De overstap van veel clubs van de zondag naar de zaterdag begrijpt Meijerink goed. “Het is een logisch gevolg van de doorstroom van de jeugd, die liever op zaterdag speelt. Zelf heb ik twee fanatieke kinderen die sporten op zaterdag, en als ouder wil ik daar graag bij zijn. Daarom ben ik blij dat ik op zondag ZV kan trainen. Binnen de club speelt het idee om over te stappen naar de zaterdag op dit moment nog niet, maar wie weet wat de toekomst brengt.”

 

Tim Meijerink voelt zich thuis bij Zenderen Vooruit en heeft geen haast om te vertrekken. “Ik voel me op dit moment de juiste persoon op de juiste plek bij ZV, ook al zijn de resultaten niet altijd positief. De manier waarop ik werk past goed bij de club. Voor mij is het belangrijker dat ik herinnerd word als iemand die een positieve impact heeft gehad, dan als iemand die alleen maar voor de resultaten ging." (KDS)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024

Seizoensopener BZSV de Blauwwitters

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
13-09-2024