Nieuw: Bokk’n en Bloaz’n
BOKBIERTOCHT OP ZONDAG 20 OKTOBER

Nieuw: Bokk’n en Bloaz’n

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt het zondag 20 oktober druk tussen Borne en Hertme. Dan vindt voor het eerst het evenement Bokk’n en Bloaz’n plaats: een bokbiertocht van vijf kilometer met stops op prachtige locaties in het buitengebied, waar volop genoten kan worden van herfstig bokbier, hapjes en muziek. Het lijkt een schot in de roos, want de kaarten vliegen de deur al uit.
 

Oktober, drank, klank, ...

Het is een initiatief van de muziekvereniging in Hertme, met als trekkers Patrick Oude Egberink en Iris Grimberg. “Bij de muziekvereniging proberen we steeds verrassend te zijn en originele ideeën te bedenken. Zo was het concert Night at the Movies, met filmfragmenten, een groot succes. Dat smaakte naar meer, en we gingen nadenken over wat we nog meer konden organiseren,” vertelt Patrick. “Iets in oktober, drank en klank... dan kom je al snel uit op bokbier!” Het idee voor een bokbiertocht was geboren. Er werd contact gezocht met Thom en Noortje van Slijterij De Barrique. Iris: “Zij waren meteen superenthousiast, want ze hadden zelf ook al met het idee gespeeld.” De koppen werden bij elkaar gestoken om een mooie, gezellige en ongedwongen middag te organiseren.
 

Twee stops, geheime eindlocatie

Bokk’n en Bloaz’n start om 14.00 uur bij De Barrique aan de Dorsmolen. Vandaar vertrekken de wandelaars in groepjes voor een tocht langs de mooiste plekjes in het buitengebied tussen Borne en Hertme. Onderweg zijn er twee stops op prachtige locaties, waar genoten kan worden van een goed glas bokbier van plaatselijke brouwerijen, lekkere hapjes en mooie muziek. Eén van de locaties is Hedevelds Bio Ei, waar de organisatoren bijzonder weinig moeite hadden om René en Rian Jannink te enthousiasmeren. Het toeval wilde dat ook zij al eens een bokbiermiddag hadden willen organiseren, en zo viel alles wonderbaarlijk op z’n plek.

Onderweg is er muziek van een accordeonist, en bij Hedevelds Bio Ei zorgt de Tis Ma Wa’j Went Band ongetwijfeld voor een feestje. Bij de eindlocatie, die nog geheim is, wordt er groots uitgepakt met alle muzikanten en bierbrouwers samen, en zorgt de Twentsche Pot voor de inwendige mens. “Het is geen concert in de traditionele zin van het woord, maar gewoon een ongedwongen samenzijn, omlijst met muziek.” Om 20.00 uur is het opbokk’n geblazen en worden alle wandelaars met de bus teruggebracht naar de startlocatie.

 

Plaatselijke brouwers
Er is een slecht-weer-programma voor het geval dat nodig is. Thom: “Je hoopt natuurlijk op mooi weer, maar het mag best een beetje herfstig zijn. Dat past wel bij bokbier.” Het stevige seizoensbier wordt traditioneel gebrouwen van de eerste oogst. “Er zijn veel verschillende stijlen en smaken.” Op 20 oktober serveren de ambachtelijke brouwers Burgunder, Bornse Bierbrouwerij, Texels Speciaalbier, Brouw Noabers en Bierbrouwerij Dinkelbieren hun allerlekkerste brouwsels. “Ik ben er een fan van!”, vertrouwt Thom ons toe. “En ik spuug er ook niet in,” voegt Patrick lachend toe. (AJ)

Er wordt gerekend op zo’n honderd belangstellenden. Wie erbij wil zijn, kan nu nog een kaartje bemachtigen via https://www.stgregorius.nl/bokkn-bloazn/.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Avond vol verrassingen en hilarische opdrachten

Rond 17.30 uur gingen 167 teamcaptains met knikkende knieën naar het Kulturhus, benieuwd...
21-09-2024

Een schat aan historisch erfgoed

Elk jaar, in het tweede weekend van september, zijn duizenden prachtige monumenten in heel...
14-09-2024

Met Taxi Konink naar Duitse kerstmarkten

ADVERTORIAL. De feestdagen komen alweer in zicht! Wat is er nu gezelliger dan een bezoek aan een...
09-09-2024

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024

Thomas Cremers wint Run Bike Run

Vorig jaar moest hij Daan de Groot voor laten gaan, maar nu klonk het Wilhelmus op het...
24-08-2024

Traditioneel gezellige Melbuul’nvrijdag

De derde dag van de Melbuul’ndagen was als vanouds gezellig en succesvol. Met inmiddels...
23-08-2024