BZSV verliest eerste wedstrijd
23-09-2024
TUBANTERS EEN MAATJE TE GROOT

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten in eigen huis te houden tegen de Tubanters uit Enschede.

 

De Tubanters, die dit seizoen voor het eerst actief zijn in de zaterdagklasse, hebben in de beker knappe resultaten geboekt,door onder meer van 3e klasser De Zweef te winnen. BZSV begon daarom behoedzaam en goed georganiseerd aan de wedstrijd. De Tubanters had wel meer de bal, maar kwam in de beginfase tot slechts twee mogelijkheden. In beide gevallen stond de Bornse doelman Tom Markvoort goed opgesteld. Na twintig minuten moest Jason Kimmels het strijdtoneel al verlaten met een blessure. Deze aderlating voor BZSV zou niet de enige blijken deze middag.

 

De Blauwwitters hielden het veld erg klein, waardoor er weinig mogelijkheden waren voor de Tubanters. BZSV kreeg zelf wel twee goede mogelijkheden. Bas Siccama loste een schot van dichtbij, dat werd geblokt door een verdediger. Joris Bouwmeister reageerde even later scherp op een afvallende bal, maar raakte deze niet goed.

 

De wedstrijd werd na een halfuur open gebroken. Na een opzichtige overtreding in het strafschopgebied aan Bornse zijde kon de scheidsrechter maar één ding beslissen: strafschop! Deze werd eenvoudig benut door Tubanters spits en aanvoerder Niek Wösting. BZSV was daarna de controleeven kwijt en incasseerde daardoor op slag van rust ook de 0-2. Een teruggetrokken voorzet werd door dezelfde Niek Wösting tegendraads ingeschoten. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

 

Hoewel de rust uitkomst biedt om organisatorisch orde op zaken te stellen kon ook het gewijzigde strijdplan na één minuut alweer de prullenbak in. Het was wederom Wösting die meteen na rust ook de 0-3 maakte. Daarmee completeerde hij zijn hattrick en gooide hij de wedstrijd in het slot.

 

Ondanks de ruime voorsprong werd het spel van Tubanters er niet vriendelijker op. Hierdoor moesten ook in de tweede helft enkele Bornse spelers zich noodgedwongen laten wisselen. Het eerste slachtoffer was Casper Schiller. Na Schiller moest ook Emiel Konink de strijd staken, met een blessure aan zijn voet. Trainer Gozukeles had op dat moment al zijnwisselmogelijkheden reeds benut, waardoor de Blauwwitterstot overmaat van ramp het laatste halfuur met tien man verdermoesten spelen.

 

Logischerwijs richtte de Bornse formatie zich met een man minder vooral op verdedigen. Toch kon het tiental niet voorkomen dat de Tubanters het nummerieke voordeel wist om te zetten in twee extra doelpunten. Zodoende is BZSV de competitie begonnen met een enigszins geflateerde 0-5 nederlaag.

 

Zaterdag 28 september staat de altijd beladen wedstrijd tegen Sportclub Rijssen op het programma. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt op Sportpark de Koerbelt in Rijssen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024

Seizoensopener BZSV de Blauwwitters

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
13-09-2024