Uitstekende competitiestart voor BVV Borne
23-09-2024
3-0 OVERWINNING OP HET CENTRUM

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van trainer Stijn Kistemaker won de seizoensopener voor eigen publiek met 3-0 van Het Centrum. En dat is een opsteker voor de ploeg die vorig seizoen nog degradeerde. Kistemaker wil met zijn jonge ploeg een rol van betekenis spelen en dan is zo'n goede start een prettige bijkomstigheid. Met hoofdrollen voor Mart Snippers en jeugdspeler Mika Kamst.

 

Smalle wedstrijdselectie

Puntje van zorg, toch wel: Kistemaker had vanmiddag slechts zestien spelers tot zijn beschikking. Zijn ploeg wordt geplaagd door blessures, waardoor slechts vier veldspelers en een keeper op de bank zaten. En dat terwijl tegenstander Het Centrum bekendstaat als een fysieke ploeg. Met jeugdspelers Mika Kamst en Gert Rasch in de gelederen, net als nieuwelingen Stan Prigge en Luc Scheper kende Borne een prima start. Wesley Assink kwam op een vrije trap goed inlopen bij de tweede paal maar miste net. Dat Borne sterker was in de openingsfase onderstreepte Mart Snippers in de achtste minuut met een schot op doel.

 

Tegenstoot

Kort daarop volgde de eerste kans voor Het Centrum. Luuk Swienink blokte eerst een schot van de tegenstander uit Enschede waarna de bal kon worden weggewerkt. Voetbal is een spel van fouten, maar dan moet je dat wel afdwingen. Mart Snippers zette na iets meer dan een kwartier spelen goed druk op de keeper van de tegenstander, ontfutselde de doelman de bal en schoot beheerst binnen. Snippers zette daarmee de eerste goal van seizoen 2024/2025 in de boeken voor BVV Borne. Snippers had het vizier sowieso wel op scherp staan vanmiddag, want in de 35-ste minuut kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van Twan Polman. Snippers schoof de bal vervolgens beheerst in de benedenhoek.

 

Nieuwelingen

De nieuwelingen Stan Prigge die in de zomer overkwam van PH en Luc Scheper, overgekomen van buurman BZSV, gaven in de blessuretijd van de eerste helft ook nog even nadrukkelijk hun visitekaartje af. Op aangeven van Prigge was het Scheper die succesvol afrondde. Maar Scheper stond buitenspel, waardoor dat feestje niet doorging. In een tweede helft die verder weinig om het lijf had, eiste Mika Kamst de hoofdrol voor zich op. Hij mocht er natuurlijk vorig seizoen ook al een paar keer aan ruiken, maar ga er maar aan staan. Net 17 en dan in de basis in het eerste van BVV Borne. En nog scoren ook. In de 74ste minuut was het raak. Voor hem zijn tweede goal in het eerste van Borne en de derde van de middag voor BVV Borne. Daarmee betaalde de jonge middenvelder het vertrouwen terug dat trainer Stijn Kistemaker hem geeft.

 

Volgende week

BVV Borne start hoe dan ook met een goed gevoel aan de vijfde klasse A Oost, dit seizoen. De eerste stap was prima. Een 3-0 overwinning in eigen huis. Volgende week wacht het uitduel bij Zenderen Vooruit.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024

Seizoensopener BZSV de Blauwwitters

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
13-09-2024