NEO opent competitie met gelijkspel
22-09-2024
2-2 TEGEN STERK DZOH

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de streep trekken. De 2-2 eindstand weerspiegelde daarentegen de verhoudingen uiteindelijk wel op een correcte wijze.

 

In vergelijking tot vorige week waren Coen ten Tusscher en Kevin van den Brug weer teruggekeerd in de basis en beiden speelden een puike partij. Bas Spenkelink viel vorige week geblesseerd uit en ook bij hem wordt gevreesd voor een langdurige blessure. NEO wordt helaas volop getroffen door de gevreesde blessurevloek.

 

Na de overweldigende bekercampagne van DZOH werd een stormloop van de gastheren verwacht, maar niets bleek minder waar. NEO had de wedstrijd in het eerste half uur volledig onder controle, vond steeds de vrije man en speelde ook de nodige kansen bij elkaar. Na een kleine tien minuten bracht Jochem Stam Kevin zijn aanvalsmaatje van den Brug in stelling die millimeters naast de goal van Diederik Bangma schoot. In de daarop volgende twee minuten vielen er nog twee fraaie aanvallen te noteren via opnieuw van den Brug en de andermaal sterk spelende Ephrem Aslan. In beide gevallen was de slotpass net niet nauwkeurig genoeg.

 

Na zo’n twintig minuten viel de 0-1 alsnog. Een strakke pass van Jesse Keur werd door het centrale duo van DZOH verkeerd ingeschat, maar niet door Stef Rompelaar. Met een puntertje poortte hij Bangma en zette de op dat moment verdiend voorspring op het scorebord.

Nadat Kevin van den Brug nog eens de achterlijn haalde, maar zijn voorzet gepakt zag door Bangma kroop de thuisclub in het laatste deel van het eerste bedrijf wat meer uit de Emmense schulp. Het leverde hun eerste echte kans op die via een NEO-been op het dak van het doel belandde. De daaropvolgende hoekschopvariant werd door aanvoerder Aron Timmerman middels een kanonskogel op Leco Zeevalkink afgevuurd, maar de goalie kon de bal opnieuw tot hoekschop verwerken, zijn eerste echte redding van de middag.

 

DZOH kreeg voor de thee nog één kans. Ronald Gerdes, een oude bekende, want afkomstig van SVBO, legde de bal terug op Joel Zweerink die uit een ideale positie echter hoog overschoot. Het laatste wapenfeit kwam echter weer van NEO. Een fraaie combinatie tussen Jasper Scholten en Stef Rompelaar bracht de bal bij Jochem Stam die op het allerlaatste moment met een faire tackle belet werd te scoren.

 

DZOH startte de tweede helft een stuk energieker, perste er een aantal corners uit, maar NEO bleef in die fase gemakkelijk overeind. DZOH-coach Karlo Meppelink had na een uur genoeg gezien en wisselde maar liefst vier spelers tegelijkertijd en daar werd de ploeg niet bepaald slechter van.

Totaal uit het niets kwam NEO echter wel op 0-2 en dat mocht Diederik Bangma zich aanrekenen. Kevin van den Brug zag een als voorzet bedoeld schot totaal verkeerd beoordeeld worden door de ervaren goalie, maar de bal plofte zomaar binnen bij de verre paal.

DZOH wist wat het moest doen en de ploeg begon aan hun sterkste fase. Vijf minuten na de 0-2 viel de aansluitingstreffer. Een voorzet van links werd bij de eerste paal ingetikt door Yorick Zweerink, die wat mazzel had dat de bal via de binnenkant van de voet van Leco Zeevalkink binnenviel: 1-2.

 

De mannen in groengeel roken bloed en lieten zien over een uitstekende ploeg te beschikken. Maar DZOH kroop halverwege de tweede helft door het oog van de naald toen Max Brunninkhuis met een fenomenale uithaal de onderkant van de lat raakte. We zullen nooit weten of de bal de lijn daadwerkelijk passeerde. En zoals je dat altijd ziet valt de goal dan aan de andere kant, een minuut later. Björn Jansen zette voor vanaf links en bij de tweede paal kopte de van Fc Emmen afkomstige Joey Roufs de 2-2 diagonaal binnen.

 

Job ten Thije bracht Bram Rikhof, Pepijn ten Donkelaar en Guus Hoekstein in het veld en de NEO-supporters hielden hun adem in. Zou de thuisclub erop en erover gaan? Nee dus en de twee beste kansen waren in een razend spannende slotfase voor NEO. Kevin van den Brug testte eerste de vuisten van Bangma, kreeg de bal opnieuw in zijn bezit, had een fraaie panna in huis, maar Max Brunninkhuis kwam een teenlengtete kort om zijn voorzet in te tikken. Dezelfde twee spelers zorgden ook bijna voor de 2-3, maar van den Brug kopte de voorzet van zijn aanvoerder helaas voorlangs.

 

Nadat Aaron Timmerman uit een vrije trap nog een kanonskogel produceerde die rakelings naast scheerde was de koek op en floot de uitstekende arbiter Serik voor het einde van het enerverende duel.

 

NEO maakte een goede beurt bij een team dat ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien dit seizoen. Job ten Thije had dubbele gevoelens bij het gelijkspel. “Eigenlijk mag je een 2-0 voorsprong niet meer uit handen geven. We gingen te veel achteruit lopen. Maar over de hele linie kan ik wel leven met het gelijkspel.”.

 

Volgende week wacht Winterswijk, ook een van de sterkere tegenstanders van 1G, waarvan vorig jaar twee keer van werd verloren en dat mag dit seizoen best anders.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024

Seizoensopener BZSV de Blauwwitters

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
13-09-2024