Nieuwe Energieloket feestelijk geopend
VOOR ADVIES EN HULP OP HET GEBIED VAN ENERGIE

Nieuwe Energieloket feestelijk geopend

Aan de Bakkerssteeg 5 is vanaf heden het Energieloket Borne gevestigd, waar iedereen terechtkan voor advies over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energieopwekking. Voorheen was het loket te vinden aan de Hofstraat. Met een locatie in het hart van het centrum beoogt het Energieloket zichtbaarder en toegankelijker te zijn.

 

“Ik ben er trots op dat we dit in amper zes maanden hebben gerealiseerd,” zegt Nico Lansink Rotgerink, voorzitter van DIBO (Duurzame Initiatieven Borne). “Wij steken met al onze vrijwilligers de handen uit de mouwen!”
 

FIX-brigade

Naast gastvrouwen, die de nieuwe winkel runnen, bestaat de organisatie uit energiecoaches en de FIX-brigade. “We hopen van hieruit veel goede dingen te gaan doen, vooral voor mensen met een kleine beurs.” De ‘fixers’ brengen gratis energiebesparende maatregelen aan, zoals radiatorfolie, tochtstrips en ledlampen. Roy Waterman is een van hen. “We helpen mensen met een klein budget, maar ook mensen die bijvoorbeeld fysiek niet in staat zijn om zelf kleine energiebesparende maatregelen te treffen.” Roy vindt het leuk en dankbaar werk. “We hopen in de wintermaanden weer veel mensen te kunnen helpen.” Het nieuwe pand moet ertoe bijdragen dat meer mensen de weg weten te vinden naar deze gratis hulp. “De drempel blijkt soms nog te hoog,” merkt Bart Schooneman van het Energieloket op. “Dat is jammer. Ik zou zeggen: twijfel niet en kom binnen, dan fixen we het samen!”
 

Tijdelijk gratis ledlamp

Daarnaast is er nog meer informatie en advies beschikbaar over energiebesparing. Voor de eerste 800 bezoekers van het nieuwe Energieloket ligt er bovendien een gratis ledlamp klaar. Energieloketten zijn er in veel plaatsen en werken samen met gemeenten, ook in Borne. Wethouders Arthur Lammers en Michael Geerdink mochten de nieuwe winkel dan ook officieel openen door symbolisch een lamp in te draaien.
 

Om de gelegenheid extra feestelijk te maken, kwam de Rabobank Twente-Achterhoek met een donatie van 5.000 euro. “We doen als Rabobank al veel op dit gebied en het is goed om samen te werken met lokale initiatieven zoals het Energieloket Borne,” aldus Danielle Mulders van de bank.
 

Het Energieloket Borne is geopend op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 23 sep 2024
Gewéldige reactie Sini, zoals ik kon verwachten uit jouw wijk met méér interesse in “energie uit duurzame bron” dan de Gemeente: die durfde voor het “Huis van Borne” niet aan wat op "Westermaat De Veldkamp" al enige jaren geleden gerealiseerd is: energie-neutrale nieuwbouw met aardwarmte en zonne-energie: www.tubantia.nl/borne/hoffman-group-betrekt-gloednieuw-pand-tussen-hengelo-en-borne~aefcf155/
Siny Boer — 21 sep 2024
Fijn dat dit loket er is. Gefeliciteerd met deze mooie plek en veel succes!

Wet Bibob nu breder toepasbaar

De Wet Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) is...
26-09-2024

Gemeentewapen en -vlag bindmiddel Borne

Gemeentewapens spelen een belangrijke rol in het behouden van lokale identiteit en...
21-09-2024

CDA Borne zoekt een afdelingsvoorzitter

ADVERTORIAL. Het CDA Borne zoekt niet alleen een nieuwe afdelingsvoorzitter, maar ook...
19-09-2024

Komende weken ‘optimalisatie’ ophaalsysteem...

“Geef ons de tijd om het goed te doen,” roept wethouder Michael Geerdink op met...
12-09-2024

Parkeerplaats Azelosestraat weer geopend

Bezoekers aan de sportverenigingen op sportpark ’t Wooldrik kunnen met hun auto weer...
10-09-2024

Borne zoekt kinderburgemeester

In ongeveer 100 gemeenten is er al een kinderburgemeester, die de echte burgemeester vergezelt...
05-09-2024