Man van Beton - Hart van Goud

JUN

09

Man van Beton - Hart van Goud

15:00 Kulturhus Borne

Een inspirerende theaterproductie gebaseerd op het leven van Cor Hilbrink als ondernemer, verzetsstrijder en eerste voorzitter van FC Twente. Een verhaal waarvan we vinden dat het verteld moet worden. Man van Beton – Hart van Goud is een productie van Stichting Kulturhus de Bijenkorf Borne. Lees er hier alles over.

Entree €32,50
Tijd 20:30 uur
Deuren open 19:30 uur

Kaartverkoop start maandag 23 september 16:00 uur

Wie is toch die̷0;
Man van Beton met een hart van goud? We hebben het over niemand minder dan Cor Hilbrink. In zijn korte leven – hij mocht slechts 54 jaar worden – was hij zowel verzetsstrijder, richtte hij voor de Oldenzaalse wegen-bouwfirma Reef de Betoncentrale Twenthe op én was hij de eerste voorzitter van FC Twente. Hij verrichtte opmerkelijk veel goede daden die een groot maatschappelijk impact hebben gehad in Twente.

Er staat een borstbeeld in de foyer van het FC Twente stadion. De hoofdtribune van FC Twente draagt zijn naam. Er is een straat in Borne naar hem vernoemd. En nu, meer dan 50 jaar na zijn overlijden, is het tijd om zijn verhaal te vertellen. Een hedendaags inspirerend verhaal over waardevolle lessen in het leven, hoop en compassie. Voor jezelf én voor je omgeving. Het gaat over identiteit: wie ben ik, als alles wegvalt? Een verhaal over één en dezelfde man; Cor Hilbrink. Man van beton. Met een hart van goud.

De creatieve makers
Script: Laurens ten Den. Theatermaker, acteur, regisseur, schrijver van regionale theaterproducties gebaseerd op lokale geschiedenissen.
Regie: Korneel Evers. Acteur, schrijver, comedian, muzikant, podcastmaker en regisseur.
Kostuumontwerp: Sasja Polder. Theaterkostuums, creatieve kostuumbewerkingen.
Muzikale leiding: Matthijs van Noort. Muziekproducent, toetsenist.

Man van Beton is een productie van Stichting Kulturhus de Bijenkorf Borne.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip