Seizoensopener B.V.V. Borne
18-09-2024
EEN BLIK OP DE VIER BORNSE CLUBS

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste elftallen van de vier Bornse clubs vergaat. In een rondje langs de velden blikken we terug op vorig seizoen en willen we weten hoe het er op dit moment voor staat.

 

Team: B.V.V. Borne 1

Trainer: Stijn Kistemaker

Klasse: Zondag Vijfde klasse A Oost

Nieuwe spelers: Stan Pigge (PH), Luc Schepers (BZSV), Tycho Wierenga, Mika Kamps, Gert Rasch (allen jeugd)

 

Terugblik op vorig seizoen

Borne degradeerde vorig jaar naar de vijfde klasse zondag. Volgens trainer Stijn Kistemaker is Borne al drie seizoenen op rij bezig met het niet verliezen van wedstrijden. "Toen ik in de winterstop het stokje overnam van Hendri Snippers was ik de vierde trainer in één seizoen. Dan staan natuurlijk alle seinen op rood. Twee zware blessures en het missen van enkele belangrijke spelers maakten het ook niet makkelijker. Na de winterstop hebben we nog wel wat positieve resultaten gehaald, maar helaas hebben we het tij niet kunnen keren en zijn uiteindelijk gedegradeerd."

 

Terugkeren op niveau

Kistemaker is positief ingesteld en gelooft dat Borne weer een rol van betekenis kan gaan spelen:

"Nu is het aan ons om te laten zien dat we weer kunnen terugkeren op ons niveau, want gezien de kwaliteit van de groep moeten we binnen drie a vier jaar weer terug kunnen zijn in de vierde en misschien zelfs wel de derde klasse. De doelstelling van dit seizoen is dan ook om de basis te leggen voor deze toekomstige successen."

 

Vijfde klasse

In de vijfde klasse treft Borne naast een hele hoop Enschedese ploegen ook enkele sterke ploegen uit de wat kleinere plaatsen. Maar liefst vier degradanten uit de vierde klasse spelen volgend seizoen in de competitie van Borne. "Met KOSC, Overdinkel, UDI en wijzelf zijn er best een paar sterke ploegen in de vijfde klasse die naar mijn idee samen met Haaksbergen bovenin de vijfde klasse gaan meedraaien." Aldus Kistemaker. "Ik vind het echter niet zo belangrijk tegen wie we spelen. De doelstelling is zogezegd om een basis te leggen voor de komende jaren en om mee te doen voor de plekken in de nacompetitie."

 

Voorbereiding

Het gevoel dat Kistemaker bij de voorbereiding kreeg werd elke week iets beter. "Je ziet nu dat hoe dichter we tegen de start van de competitie aan zitten, hoe beter we zijn gaan spelen in de oefen en beker wedstrijden. We spelen gelijk tegen een zeer goed TVC 2 en winnen van LAP, langzaamaan begint het steeds beter te lopen en komen de resultaten."

 

Selectie

Kistemaker beschikt het komende seizoen over een selectie van achttien spelers en twee keepers. "Het is een zeer jong team, ik geloof dat onze drie meest ervaren spelers eind twintig begin dertig zijn, daaronder zit een hele grote groep die bijna allemaal ook nog met de O23 mogen meespelen met daarbij ook nog drie jeugdspelers. Na vorig seizoen is er gekozen om geen selectie tweede elftal meer op de zondag te hebben, in plaats daarvan is ons tweede elftal een O23 op de zaterdag geworden."

 

Nieuwe voorzitter

Kistemaker heeft een positief gevoel bij de club waarvan hij nu hoofdtrainer is. "Het is een zeer hechte en gezellige club met veel mensen die iets willen betekenen voor elkaar en voor de club. Ik denk dat Borne als kleine club erg trots mag zijn met hoe het nu gaat. De komende ALV komt er een nieuwe voorzitter, dus ook bestuurlijk loopt het op rolletjes bij Borne, dat heb ik wel eens anders gezien bij clubs." (KDS)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Peter Meefout — 23 sep 2024
Komende zondag staat de derby Zenderen Vooruit 1 tegen B.V.V. Borne 1 op het programma. Borne is de competitie goed begonnen met een eclatante 3-0 overwinning. Zenderen Vooruit zal op sportpark 't Vollenbroek in Zenderen de voetbalvrienden uit Borne van harte welkom heten en we wensen beide ploegen een sportieve wedstrijd. We hopen op 29 september a.s. veel toeschouwers uit onze sportieve gemeente op ons sportpark te mogen begroeten. Er zijn mooie loterijprijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de Zuivelhoeve en Slijterij Wijnkoperij beide uit Borne en door de Bloemruiker uit Hengevelde. We zien uit naar uw komst op ons sportpark!

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024

Seizoensopener BZSV de Blauwwitters

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
13-09-2024