Seizoensopener BZSV de Blauwwitters
13-09-2024
EEN BLIK OP DE VIER BORNSE CLUBS

Seizoensopener BZSV de Blauwwitters

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste elftallen van de vier Bornse clubs vergaat. In een rondje langs de velden blikken we terug op vorig seizoen en willen we weten hoe het er op dit moment voor staat.

 

Team: BZSV de Blauwwitters 1

Trainer: Ali Gozukeles

Klasse: Vijfde klasse E Oost

Nieuwe spelers: Sam van de Vegte, Nick Bouwhuis, Olaf Smelt

 

Terugblik op vorig seizoen

BZSV de Blauwwitters eindigde het vorige seizoen op een teleurstellende 10e plaats in de vijfde klasse D. "Een deceptie" noemt hoofdtrainer Ali Gozukeles het, maar het missen van verschillende sleutelspelers gedurende het seizoen was volgens Gozukeles wel een belangrijke reden van de zwakke eindnotering. En hoewel de resultaten beduidend minder waren dan de doelstelling die gesteld werd voorafgaand aan het seizoen, zijn er volgens Gozukeles ook positieve dingen te noemen: "Zo hebben verschillende jongens getracht om op te staan en de verantwoording te nemen, de groep is hierdoor volwassener geworden en gegroeid. Dat was ook te zien aan de resultaten aan het einde van het seizoen, die beduidend beter werden."

 

Voorbereiding

De voorbereiding van BZSV de Blauwwitters 1 op dit seizoen loopt volgens Gozukeles op rolletjes. "In de beker zijn we weliswaar uitgeschakeld, maar tegen betere tegenstanders als de Esch en Voorwaarts hebben we het erg goed gedaan en stonden we er vooral conditioneel en fysiek erg goed op."

 

Doelstelling komend seizoen

Over de doelstelling voor het komende seizoen is Gozukeles voorzichtig. "De voorgaande jaren hebben we steeds als groep een heel duidelijk doel uitgesproken, dat doen we dit jaar heel bewust niet." Gozukeles heeft daar twee duidelijke redenen voor. "Ik wil niet teveel druk op het team leggen en daarnaast denk ik ook niet dat je op basis van de tegenstanders dit jaar kunt bepalen hoeveel punten we gaan halen." Gozukeles denkt dat de teams in de vijfde klasse dit jaar allemaal van elkaar kunnen winnen of verliezen. "En als we als team allemaal 110 procent kunnen geven dan zien we wel waar het schip strand."

 

Nieuwe namen

De selectie van de Blauwwitters is op enkele punten gewijzigd dit seizoen. BZSV mocht drie nieuwe namen verwelkomen. Sam van de Vegte komt terug van SV Delden en is volgens Gozukeles een grote aanwinst voor de Blauwwitters. "Met de ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan bij Delden is hij heel bruikbaar voor ons als groep." Daarnaast sluiten ook Olaf Smelt en Nick Bouwhuis aan bij de selectie. En ook vanuit de jeugd druppelen volgens Gozukeles de nodige talenten door naar het eerste. "Vanuit de JO-19 hebben we in de voorbereiding veel gebruik gemaakt van Sem Pauwels en Lars Peters, dit zijn aanstormende talenten die het komende seizoen ook de nodige vlieguren gaan maken in het team." Aldus

Gozukeles.

 

Damian Somhorst

"We hebben een hele jonge groep met hier en daar wat ervaren krachten, zoals Emiel Konink, die zowel met zijn leeftijd als zijn persoonlijkheid belangrijk is op het veld," zegt hij. Daarnaast zijn er spelers die zich vorig seizoen hebben laten zien, zoals Damian, die na een moeilijke periode nu weer volledig in vorm lijkt te zijn. "Hij is de revelatie van het jaar geweest, heeft rust gekregen op de momenten dat hij tegen zichzelf begon te voetballen, en dat begint nu zijn vruchten af te werpen."

 

 

 

Kaboutervoetbal

BZSV de Blauwwitters lijkt weer op de goede weg te zijn, zowel binnen als buiten het veld. "Als je ziet hoe de club er vijf jaar geleden voor stond, en waar we nu zijn, dan ben ik heel trots op de vooruitgang die we hebben geboekt. De club is weer gezond, het kaboutervoetbal loopt goed, en de jeugd komt eraan."

 

Vruchten afwerpen

Met een nagenoeg fitte selectie, een solide voorbereiding en een duidelijke visie voor de toekomst hoopt Gozukeles dat de Blauwwitters dit seizoen verder kunnen bouwen aan die positieve ontwikkeling. "We zijn als club keihard aan het werk, zowel het bestuur als de technische staf. Iedereen heeft de neus dezelfde kant op staan, het kan niet anders dan dat dat zijn vruchten gaat afwerpen."

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024