NEO wint tweede bekerduel
08-09-2024
TWEE DOELPUNTEN VAN STEF ROMPELAAR

NEO wint tweede bekerduel

Na de wat fletse 0-0 bij Markelo heeft NEO het tweede bekerduel wel winnend weten af te sluiten. Het bezoekende Vroomshoopse Boys werd met 3-0 verslagen.

 

Na een matige beginfase met een al na één minuut een grote kans voor de gasten kenmerkte het eerste kwartier zich door rommelig spel van beide kanten, waarbij het middenveld veelal het speeloppervlak was. Van enig krachtsverschil was op dat moment geen sprake.

 

Dat veranderde nadat van beide partijen een goal wegens buitenspel was afgekeurd, voor NEO via Jasper Scholten, want halverwege het eerste bedrijf kwam NEO op voorsprong. Stef Rompelaar werd fraai weggestuurd en bleef oog in oog met de goalie van de Boys kalm: 1-0. Ruim vijf minuten later had Ephrem Aslan de 2-0 op de schoen na een aanval over meerdere schijven, maar zijn inzet scheerde rakelings over.

 

Na de thee had NEO meer grip op de wedstrijd, zonder dat dat in eerste instantie nog tot grote kansen leidde. Job ten Thije wisselde vervolgens Kevin van den Brug en Jochem Stam voor respectievelijk Sem Leferink en Bram Rikhof. NEO speelde in die fase gecontroleerd en wist de score ook nog uit te breiden.

 

De 2-0 was opnieuw van de voet van Stef Rompelaar die met een schot van een meter of twintig liet zien dat hij het scoren nog niet verleerd is! Nadat Bas Spenkelink nog in het veld kwam voor Jesse Keur en Guus Hoekstein voor Stef Rompelaar was de 3-0 een geweldig uitgespeelde aanval. Via Max Brunninkhuis en Ephrem Aslan kwam de bal bij Bram Rikhof die de eindstand op 3-0 bepaalde, een verdiende overwinning.

 

NEO wist gelukkig weer een paar keer het doel te vinden en kreeg opnieuw geen goal tegen, een geruststellende constatering. De overwinning brengt NEO meteen aan kop in de bekerpoule, waarin Hellendoorn inmiddels kansloos is voor de eerste twee plekken die recht geven op de knock-outfase. De nieuwbakken tweedeklasser verloor van Markelo, dat net als NEO vier punten heeft.

 

Zaterdag speelt NEO om 17.00 uur bij VV Hellendoorn, dat zeker een goede generale wil hebben voor de start van de competitie op 21 september. Dat zal NEO uiteraard ook graag willen en natuurlijk ook door willen bekeren.

 

foto: Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024