Terug in de tijd met muzikale herinneringen
TWEEDE EDITIE TRIBUTE FESTIVAL OPNIEUW GROOT SUCCES

Terug in de tijd met muzikale herinneringen

"Ik weet heus wel dat ik niet Bono ben," zei leadzanger Sam Kramer van coverband U2Two. "Dat besef ik iedere keer als ik naar mijn bankrekening kijk." Hij kwam met zijn uiterlijk en fantastische stem echter wel ongelofelijk dichtbij. Maar imitatie, daar gaat het hem helemaal niet om. "We doen dit om je zo goed mogelijk mee te nemen naar een plek in je verleden, waar de muziek van U2 je heeft geraakt. Zodat je dit weer kunt herbeleven." Een drijfveer waarvan hij zeker wist dat het ook zou gelden voor de twee andere tribute bands die zaterdag optraden in het openluchttheater in Hertme: The Fortunate Sons met muziek van Creedence Clearwater Revival en Chicago Funk met covers van Earth, Wind & Fire.
 

Herinneringen

Het publiek kon terug in de tijd naar persoonlijke herinneringen. Naar jeugdliefdes, plakkerige disco's, indrukwekkende vakanties, roadtrips met de autoradio keihard aan. Naar opgevoerde brommers, foute vriendjes, eerste zoenen of wat dan ook. Voor iedereen anders. Niets brengt je zo effectief terug naar je eigen verleden als muziek. Herinneringen uit de jaren '70/'80 of veel later. Want de muziek van deze legendarische bands heeft voor het overgrote deel de tand des tijds glansrijk doorstaan en is allang niet meer specifiek gebonden aan het jaar waarin het voor het eerst de hitlijsten haalde.
 

Blijvertje

Een volledig uitverkocht openluchttheater genoot met volle teugen. Het publiek danste en zong mee met overbekende songs, perfect uitgevoerd door zeker niet de minste tribute bands. Voeg daarbij het meer dan perfecte weer, de hapjes en drankjes, de relaxte sfeer in Hertme, en het grote succes is compleet.
 

Het is de tweede keer dat het Openluchttheater in Hertme het Tribute Festival organiseerde. Vorig jaar was het uitverkocht en nu weer. Een schot in de roos dus. Een blijvertje en een mooie aanvulling op het programma, waar bezoekers van heinde en verre op afkomen. (RH/CT/AJ)

 

Tribute Festival

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Een kunstroute op zondag

Wie op zondagmiddag door het centrum van Borne wandelt of fietst kan een bezoek brengen aan...
07-09-2024

Meer films bij filmhuis Borne

Filmhuis Borne blijft aan de weg timmeren en het aanbod uitbreiden. Door de recente investering...
02-09-2024

Wereldster Nena doet Hertme aan

De concerten in het openluchttheater zijn een groot succes. De ene na de andere topartiest...
01-09-2024

Tien jaar Bløf in Hertme

Voor de tiende keer is Bløf te zien en te horen in het openluchttheater Hertme. Dit werd...
31-08-2024

Orgel en blokfluit: hoe kan dat samengaan?

Het is het derde lunchconcert in de reeks van vier en voor het vierde jaar dat de Protestantse...
21-08-2024

Kijken in de gang van het verleden en naar de...

Na zestien jaar sluit Liesbeth Hassink de deur van het voor haar zo dierbare museum...
15-08-2024