Veertig jaar ‘mooi wark’
06-09-2024
GERRIT ZEGGER 40 JAAR IN DIENST BIJ OUDE WOLBERS

Veertig jaar ‘mooi wark’

Als 24-jarige kwam Gerrit Zegger in dienst bij Bouwonderneming Oude Wolbers. Inmiddels 64 jaar werkt hij er nog steeds. “Joah, ik heb ’t hier altied naar mien zin, anders was ik wa vort goan”, klinkt het nuchter. Destijds begon hij in het klein onderhoud voor de woningbouwvereniging. Samen met zijn collega Gerard Lelifeld werden allerhande klussen gedaan aan woningen in de gemeente Borne. “We zaten jarenlang altijd met z’n tweeën in het busje. ‘De twee Geitjes’, noemden ze ons.” Toen er ergens tijdens werkzaamheden een bordje ‘Angorageiten’ werd gevonden, kreeg dat een plekje in de kantine. Als grap en eerbetoon aan het illustere duo.

 

Carnavalsgeschiedenis

Toen Bart Oude Wolbers met een aantal mensen voor de grap een jeugdcarnavalsverenging wilde oprichten viel zijn oog toevallig op datzelfde bordje. “We moesten een naam hebben en ach, waarom niet de Angorageiten? Het was toch allemaal maar een geintje”, herinnert Bart zich nog goed. Niet wetende dat anno nu de Angorageiten een volwaardige carnavalsvereniging zijn geworden, met een eigen hal zelfs. Gerrit en zijn oud-collega zijn dus eigenlijk, per ongeluk, de naamgevers van de Geiten. Hij kan er hartelijk om lachen en eigenlijk past het ook wel mooi, want met zijn twee rechterhanden heeft Gerrit aan menig carnavalswagen in Zenderen en Borne gesleuteld.

 

De laatste jaren heeft Gerrit Zegger een rol bij schadeherstelwerkzaamheden, waarbij hij veel te maken heeft met verzekeringsbedrijven. “Van alles wat. Stormschade, lekdetectie, schade bij inbraken, … Heel verschillend. Je ziet van alles en probeert het voor iedereen goed te doen. Je moet een beetje nuchter na kunnen denken en je de kop niet gek laten maken. Mooi wark!”

 

'Gigantische rugzak met ervaring'

Bart Oude Wolbers is maar wat blij met Gerrit Zegger. “Hij heeft altijd wat te vertellen. Een mooi, makkelijk en gezellig mens met bovenal een gigantische rugzak met ervaring in schadeherstel. Je kunt aan de ene kant een lekkage zien, maar het probleem kan wel heel ergens anders zitten. Daar gevoel voor hebben, dat hebben er maar heel weinig en is van onschatbare waarde. Hij kan als een chirurg diagnosticeren en dan ook nog een behandelplan opstellen.” Bij Oude Wolbers zijn ze zuinig op de werknemers die zich al zo lang inzetten voor het bedrijf. Dit jaar alleen al werden er nog vier jubilarissen gehuldigd. Ina Goossen, 25 jaar, Nico Freriksen, 30 jaar, en Maickel Perik, 35 jaar in dienst. Gerrit Zegger spant met zijn 40 jaar de kroon.

 

“Ach, als er niks is, dan blijf je toch gewoon?”, vindt Zegger. “Je kent iedereen. Weet wat je aan elkaar hebt en als er eens wat is kom je er altijd wel uit. Je raakt vergroeid met het bedrijf. Zo gaat dat.” Voorlopig blijft hij nog wel even. “Het is hartstikke mooi wark”, herhaalt hij nog maar een keer. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verwonder, onderzoek en ontdek

Het ziet er allemaal spectaculair uit, en de kinderen van basisschool St. Stephanus in Zenderen...
18-09-2024

Mehmet Aydin 50 jaar in dienst bij Bons & Evers

29 juli 2024 was Mehmet Aydin 50 jaar in dienst bij Bons & Evers (B&E). Het behalen van...
17-09-2024

Bouw Kindcentrum Borne West van start

Onder toeziend oog van de kinderen van ‘t Oldhof en de Jan-Ligthartschool heeft wethouder...
16-09-2024

Ontwikkelingen bij SOLID365

ADVERTORIAL: Bij SOLID365 hebben we onlangs een cruciale stap gezet om onze dienstverlening...
28-08-2024

Stralend middelpunt van Zuiver huid & haar

ADVERTORIAL. Aan de rand van het centrumpark Scholtenshof staat Beautysalon Zuiver huid &...
04-07-2024

Netgemak viert 15-jarig bestaan

ADVERTORIAL. Netgemak, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, viert met...
02-07-2024