Teleurstellende 0-0 voor NEO
02-09-2024
WEG TIJDELIJK AFGESLOTEN

Teleurstellende 0-0 voor NEO

Ondanks een enorm veldoverwicht en een dito hoeveelheid kansen bleef NEO in het bekerduel bij Sportclub Markeloop 0-0 steken, een mager resultaat dat door de thuisclub logischerwijze werd bejubeld.
 

Met nog een achttal door allerlei omstandigheden afwezige spelers speelden beide helften zich bijna uitsluitend af op de helft van Markelo dat goed gegroepeerd speelde en de ruimtes uitermate klein hield. Leco Zeevalkink kreeg in het eerste bedrijf alleen een paar terugspeelballen te verwerken.
 

Kansen

Het tempo was laag op deze warme nazomermiddag, maar ondanks dat had NEO al voor de pauze afstand moeten nemen. Wout Bartelink kreeg na een kwartier de eerste kans, maar zijn inzet ontbeerde kracht en de Markelo-goalie kon redden ten koste van een hoekschop. Rond de 35e minuut trof NEO twee keer de paal. De eerste na een geweldige voorzet van Kevin Roesink, die door Kevin van den Brug ineens op de staander werd geschoten. Vlak daarna bracht dezelfde speler een Markelo-verdediger dusdanig in het nauw dat die zijn eigen paal teisterde, waarna de rebound door Wout Bartelink naast werd geschoten.
 

Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld, maar steeg het aantal kansen wel fors. Al na één minuut kon de ingevallen Jochem Stam de bal bij de eerste paal net niet onder controle brengen, waarna de bal smoorde. Na ruim vijf minuten nog twee kansen binnen de minuut, maar ook nu bleef de Markelo-veste ongeschonden, waarbij de kopbal van Jasper Scholten wel op de goal had gemogen.
 

Na een klein uur kreeg ook Kevin van den Brug een dot van een kans, maar hij koos jammer genoeg de goede hoek voor de Markelo-goalie die steeds meer in het middelpunt kwam te staan en zich ontpopte. Nadat Wout Bartelink nog eens overschoot na een goede actie van Sem Leferink, ontstond vlak daarna een enorme kans voor de thuisclub. Leco Zeevalkink bleef echter kalm in het 1 tegen 1 duel en redde bekwaam.
 

Te weinig rendement

In de 70e minuut dan toch de 0-1. Dacht iedereen, maar de vloeiende aanval over links werd door Stef Rompelaar in buitenspelpositie afgerond. Vlak daarna speelde Jochem Stam zich fraai vrij, maar ook hij zocht het doel te hoog. Ook de volgende kans werd gecreëerd door Stam zelf. Na een flitsende actie langs de achterlijn werd zijn schot op een of andere wijze toch nog gekeerd en minuten later legde hij de bal panklaar voor Stef Rompelaar die zijn vizier helaas te hoog had staan.
 

Markelo kwam er het hele duel maar sporadisch uit en de NEO-defensie kwam nauwelijks in de problemen. Vlak voor tijd schreeuwde de thuisclub nog wel om een strafschop, nadat Wessel Bom wat nonchalant de bal had verloren, maar de arbiter van dienste wuifde de claim weg. Het slotakkoord was voor Daan Visscher die een voorzet van Jochem Stam ineens uit de lucht nam, maar weer de vermaledijde Markelo-goalie op zijn weg vond.
 

De 0-0 past uiteindelijk goed bij de voorbereiding tot nu toe, nauwelijks iets weggeven, voldoende kansen bij elkaar spelen, maar uiteindelijk veel te weinig rendement.
 

Zaterdag om 16.15 komt Vroomshoopse Boys op bezoek. Dat team overrompelde Hellendoorn afgelopen zaterdag met 5-2. Om door te bekeren zou een NEO-zege welkom zijn.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024