Wereldster Nena doet Hertme aan
SUCCESVOLLE SAMENWERKING METROPOOL EN OPENLUCHTTHEATER

Wereldster Nena doet Hertme aan

De concerten in het openluchttheater zijn een groot succes. De ene na de andere topartiest verschijnt inmiddels ten tonele in het knusse theater in het bos. Zaterdag was het de beurt aan de Duitse superster Nena. Tilburg, Groningen en Eindhoven zitten in haar Nederlandse tournee en op dat lijstje staat ook maar mooi het kleine Hertme. Dat zij hier op het podium staat is het resultaat van een al jaren zeer succesvolle samenwerking tussen poppodium Metropool en de Stichting Openluchttheater.
 

Ondertekening nieuw samenwerkingscontract
Terwijl om 17.00 uur de eerste fans al voor de poort staan om het allermooiste plekje voor het concert te bemachtigen en Nena aan haar soundcheck bezig is, zitten Jan de Jong, directeur van het Metropool, en Herman Hullegie en Gerrit Otter van het Openluchttheater met gebak en champagne aan tafel.

Vol trots zetten zij hun handtekening onder een nieuw contract om de succesformule voort te zetten. “De samenwerking tussen beide partijen is perfect en daarom tekenen we graag een nieuw contract. Wederom voor vijf jaar, maar ditmaal met een automatische verlening. Het geeft aan hoe tevreden we met z’n allen zijn”, aldus Jan de Jong.


Het begon met Ilse de Lange in 2013. Daarna volgden vele indrukwekkende optredens. Bands als Danny Vera en Bløf maken inmiddels overal reclame voor Hertme en sporen collega-artiesten aan om het Openluchttheater Hertme op hun lijstje te zetten. Alle seinen staan op groen voor nog heel veel mooie optredens de komende jaren.

 

Yke in het voorprogramma
En dan sta je toch maar mooi in het voorprogramma van Nena. Yke uit Denekamp kan het nauwelijks geloven. “Het is echt supervet om hier op te treden”, roept ze enthousiast en onder de indruk van de hele ambiance. Plankenvrees heeft ze echter niet. Met haar tweekoppige begeleidingsband zet ze een prachtige show neer en weet ze het publiek in de juiste stemming te krijgen. Daar gaan we de komende jaren nog veel van horen.

 

Nena rockt
Nadat het publiek verder opgewarmd is met allerlei meezing-klassiekers uit de jaren tachtig, waarbij vooral de Duitstalige nummers het goed doen, is het tijd voor Nena. Toch wel een icoon in hedendaagse popmuziek. Vanaf het eerste nummer spat de energie ervan af. Met stevige rock en met enorm enthousiasme wordt een wervelende show neergezet. Uiteraard ontbreekt haar wereldhit 99 Luftballons niet. Die heeft ze tot het einde van de show bewaard. Nena heeft het duidelijk naar haar zin en roept op een gegeven moment tijdens het concert “Hertme is freaking out”. Dat kunnen het Metropool en het Openluchttheater mooi in hun zak steken. Op naar de volgende reeks concerten. (KD/RH)

 

Nena in Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Tien jaar Bløf in Hertme

Voor de tiende keer is Bløf te zien en te horen in het openluchttheater Hertme. Dit werd...
31-08-2024

Orgel en blokfluit: hoe kan dat samengaan?

Het is het derde lunchconcert in de reeks van vier en voor het vierde jaar dat de Protestantse...
21-08-2024

Kijken in de gang van het verleden en naar de...

Na zestien jaar sluit Liesbeth Hassink de deur van het voor haar zo dierbare museum...
15-08-2024

Een muzikale zomeravond

Het is vandaag hun vierde optreden. De drieënveertig jonge musici van het Ricciotti...
06-08-2024

Liesbeth Hassink stopt als directeur...

Liesbeth Hassink stopt aan het eind van deze maand als directeur van het Bussemakerhuis. Ze...
01-08-2024

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024