Tien jaar Bløf in Hertme
ZEEUWSE BAND INMIDDELS VASTE WAARDE IN OPENLUCHTTHEATER

Tien jaar Bløf in Hertme

Voor de tiende keer is Bløf te zien en te horen in het openluchttheater Hertme. Dit werd uiteraard gevierd. Als bijna vaste huisband komen ze bijna elk jaar terug, maar dit jaar wachtte er een kleine verrassing op hen: een taart. Voorzitter Herman Hullegie van Stichting Theater en Cultuur Hertme overhandigde dit 'toetje' samen met penningmeester Ewald Oude Steenhof voorafgaand aan de show. En of het nu aan de taart lag of aan het mooie weer, de avond werd weer een groot succes.
 

Sfeer

Met de eersten die stipt om 18.00 uur voor de poort staan te wachten om naar binnen te gaan, begint de avond voor velen met een hapje en een drankje. Met bier en een puntzak patat in de aanslag staan de fans een uur later in de rij om een zitplek te bemachtigen. Voor de superfans zijn er staanplaatsen voor het podium. In het voorprogramma, met twee dj’s, is er voor ieder wat wils terwijl men wacht op de band. En die dj’s weten het publiek wel op te warmen, ervaren als ze zijn. Met al meerdere concerten achter de rug is het voor elke hoofdact weer een kwestie van een nieuwe playlist maken en aanpassen per genre. Dat is zeker gelukt, want voordat de band het podium betrad, zat de sfeer er al helemaal in.
 

Show vol meezingers

Maar voor de dj’s komen de fans van Bløf niet; ze komen voor de Zeeuwse popgroep. Met een groot, warm applaus betreden de mannen rond 20.00 uur het podium om er een avond vol meezingers en herinneringen van te maken. En een show is het: dansend op het podium lijkt het bijna een speeltuin voor de popgroep. Ze hebben er duidelijk zin in, maar de avond begint wat rustiger, met liedjes die de mensen al een tijdje niet meer hebben gehoord.
 

"Zo’n clubshow als vanavond, zoals wij dat noemen, duurt wat langer, en we gaan er zeker een feest van maken, maar ik moet wel een beetje mijn energie bewaren. Ik ben tenslotte nog maar 40," zegt zanger Paskal Jakobsen, al is hij in werkelijkheid 50 jaar. De hele avond worden er grappen gemaakt. In de loop van de avond wordt iedereen wat losser en dansen steeds meer mensen mee. Vooraan bij het podium gaan de mensen uit hun dak en de muziek wordt steeds harder. Een echte avond vol Nederlandse meezingers, van Mannenharten tot Zoutelande en Aan De Kust. Wie kent ze niet? (CT/RH)

 

reageren op deze pagina
Ina — 31 aug 2024
Waar in de setlist heeft verslaggever Aan de Kust gehoord.?

Bløf in Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Wereldster Nena doet Hertme aan

De concerten in het openluchttheater zijn een groot succes. De ene na de andere topartiest...
01-09-2024

Orgel en blokfluit: hoe kan dat samengaan?

Het is het derde lunchconcert in de reeks van vier en voor het vierde jaar dat de Protestantse...
21-08-2024

Kijken in de gang van het verleden en naar de...

Na zestien jaar sluit Liesbeth Hassink de deur van het voor haar zo dierbare museum...
15-08-2024

Een muzikale zomeravond

Het is vandaag hun vierde optreden. De drieënveertig jonge musici van het Ricciotti...
06-08-2024

Liesbeth Hassink stopt als directeur...

Liesbeth Hassink stopt aan het eind van deze maand als directeur van het Bussemakerhuis. Ze...
01-08-2024

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024