Videoclub Borne open avonden

SEP

04

Videoclub Borne open avonden

20.00 De Fontein

Videoclub Borne nodigt iedereen van harte uit voor de open avonden op woensdag 4 en donderdag 12 september. Tijdens deze avonden wordt vanaf 20.00 uur het nieuwe cursusprogramma voor het seizoen najaar 2024-winter 2025 gepresenteerd.

 

Het aanbod is veelzijdig en interessant voor iedereen die meer wil leren over filmen en het monteren van video's. De cursussen zijn geschikt voor zowel jong als oud en voor beginners tot gevorderden. Naast de theoretische kennis gaan de deelnemers ook zelf actief aan de slag.

 

Op woensdag 4 september wordt er uitleg gegeven over het maken van een film, terwijl er op donderdag 12 september dieper wordt ingegaan op het monteren van een film met het programma Da Vinci Resolve.

 

Cursusprogramma

Het cursusprogramma omvat onder meer het monteren met Da Vinci Resolve, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ook worden de basisprincipes van videofilmen behandeld, zoals het leren kennen van je camera, compositie en standpunten. In januari volgt het tweede deel van deze cursus, waarin het monteren van de film centraal staat.

 

Een andere cursus het maken van vakantiefilms, waarin de deelnemer leren hoe je je opnames kunt ordenen en er een mooie film van kunt maken.

 

De dronegroep biedt deelnemers de kans om op locatie met drones te vliegen en te ontdekken wat je met deze opnames kunt doen.

 

Verder is er begeleiding bij eigen videoprojecten, waarbij onder meer bestandsbeheer aan bod komt.

 

Ook zijn er cursussen in montageprogramma's zoals Magix en Apple (algemeen, iMovie en FCPx).

 

Voor meer ervaren filmers is er de filmwerkplaats, waarin cursisten gezamenlijk de inhoud bepalen.

 

Clubavonden

Naast de cursussen worden er ook clubavonden gehouden, zoals de laat maar zien-avonden waar zowel beginners als gevorderden hun films kunnen tonen.

Verder zijn er workshops over het gebruik van audio-effecten om je film professioneel te verbeteren. Deze worden verzorgd door professioneel filmmaker Janiev Damhuis.

Andreas Bertram geeft presentaties over de nieuwste trends in video-opnamen en videocamera's. Bertram maakt onder meer over de hele wereld bedrijfsfilms.

Vakfotograaf Arie Kwast behandelt creativiteit in fotografie, met een focus op lenzen, licht, kleur en compositie in video. Andere onderwerpen die aan bod komen tijdens clubavonden zijn werken met green-screen en het maken van kerstclips. Bijzonder is ook de cursus trouwfilms, die worden gegeven door professioneel filmmaker Jan-Thijs Vlaskamp uit Rijssen.

Fotograaf André Bourgonje geeft de cursus animatie en stop-motion.

 

Extra activiteiten

Buiten de clubavonden houdt de Videoclub Borne ook activiteiten zoals filmen in de natuur en dronevliegactiviteiten. Deze activiteiten vinden zowel 's middags als 's avonds plaatsvinden.

 

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Videoclub Borne bedraagt 95 euro per jaar, wat toegang geeft tot alle clubavonden. De cursussen hebben variërende kosten van 30 tot 40 euro per volledige cursus.

 

De cursusavonden vinden in De Fontein aan de Twijnerstraat 6 in Borne plaats op woensdag- en donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur, met uitzondering van de cursus Da Vinci Resolve, die om 19.00 uur begint en tot 22.00 uur duurt.

Kijk voor meer informatie op de www.videoclubborne.nl.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip