Seizoensgebonden horecaSucces in elk seizoen: Tips voor de horeca!

Heb jij een bedrijf in de horeca sector? Dan weet je natuurlijk hoe wisselend de vraag kan zijn door het jaar heen. Elk seizoen is weer een feest en hier moet dan ook weer van alles veranderd worden. Het zomer thema is natuurlijk erg verschillend van het winter- en herfst thema. Seizoensgebondenheid in de horeca kan voor veel uitdagingen zorgen die invloed kunnen hebben op de klantvoorkeuren, bezoekersaantallen en beschikbaarheid in ingrediënten. Maar met de juiste strategieën kan seizoensgebondenheid ook zeker een kans zijn. In deze blog bespreken we enkele tips om succesvol in te spelen op elk seizoen van jouw bedrijf!

 

Seizoensgebonden menu’s creëren

Een van de mogelijkheden om op een goede manier in te spelen op seizoen verandering in de horeca is door seizoensgebonden menu's te creëren. Je kunt bijvoorbeeld gerechten gebruiken die passen bij de tijd van het jaar. In de winter zou je kunnen gaan voor warme en gezellige maaltijden zoals stoofschotels en soepen. En voor de zomer zou je gebruik kunnen maken van lichte en frisse gerechten, denk hierbij aan salades en grillgerechten. Dit zorgt niet alleen voor variatie gedurende het jaar, maar zorgt ook voor een betere versheid en kwaliteit van je gerechten.

 

Seizoensgebonden evenementen organiseren

Een andere mogelijkheid om gebruik van te maken is het organiseren van seizoensgebonden evenementen. Het organiseren van deze evenementen is een goede manier om extra bezoekers te trekken tijdens rustige periodes. Je kunt hierbij denken aan een leuke kerstbrunch of diner, maar ook een zomerse barbecue en een herfstfestival. Niet alleen helpen deze evenementen je een unieke ervaring voor jouw gasten, ze helpen ook bij het versterken van het merk en de loyaliteit van de klanten.

 

Inspelen op seizoensgebonden klantbehoeften

Ook kan er ingespeeld worden op de seizoensgebonden klantbehoeften. In de zomer zoeken mensen vaak naar verkoeling zoals frisdranken met ijsblokjes, lichte maaltijden zoals salades. Maar voor de winter ligt de voorkeur vaak bij warme dranken en comfortfood. Het is belangrijk om deze veranderingen te implementeren in jouw horeca-onderneming en de klantbehoeften te begrijpen. Zo heb je voor elk seizoen verschillende mogelijkheden voor jouw klanten en gasten.

 

Seizoensproducten bij HANOS SHOP

Ben jij in het bezit van een horecaonderneming en ben je hierbij op zoek naar seizoensproducten voor de horeca? Dan kan je een kijkje nemen bij hanosshop.com. HANOS SHOP is de online winkel voor al jouw horeca non-food producten. Hier kan je terecht voor meer dan 15.000 producten die jij kunt gebruiken voor jouw horeca-onderneming.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!