Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners bekend
29-08-2024
CARBAGE RUN VOOR KINDERLACH TWENTE

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners bekend

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de Carbage Run-route door Engeland en Wales.Naast dat zij zelf veel plezier beleven aan de voorbereidingen en natuurlijk de deelname, vonden zij het ook belangrijk om iets te doen voor de Twentse samenleving. Was dat twee jaar geleden nog de inzameling voor het (toen nog op te richten) Hospice in Borne, nu komt de opbrengst van de actie ten goede aan Kinderlach Twente.
 

De Carbage Run en het goede doel

De Carbage run is een roadtrip van vijf dagen door Engeland en Wales, waarbij de deelnemers met een auto mogen meedoen mits deze minimaal 20 jaar oud is met een maximale dagwaarde van 1000,- euro. Het Melbuul’n Runners team 2024, bestaande uit Joost, Patrick, Rob en Richard, nemen deze editie deel met een Volvo V70 uit 2000. Op de auto is, naast het logo van Kinderlach Twente, ook een aantal ‘glimlachjes’ aangebracht. De glimlach is immers waar het uiteindelijk om gaat bij Kinderlach Twente; een wens van kinderen die het zwaar hebben in vervulling laten gaan. Sponsoren konden een glimlach met hun naam erop doneren voor het goede doel. De gedachte is dat men op deze manier virtueel kon ‘meereizen’ met de roadtrip. Daarnaast zijn via losse donaties ook nog vele euro's opgehaald.
 

Mooi bedrag voor Kinderlach Twente

Door de Melbuul’n Runners werd beloofd om de opbrengst van de actie tijdens de reis bekend te maken. Op woensdag 28 augustus was het zover, de grens van Engeland en Wales werd bereikt en de Melbuul’n Runners konden kort daarop melden dat met deze actie het mooie bedrag van 4. 834,65 euro is opgehaald. De Melbuul’n Runners zijn dankbaar voor de bijdrage van alle sponsoren/donateurs en zijn er erg trots op dat de opbrengst veel hoger is geworden dan oorspronkelijk op gehoopt werd.
 

Naast de geldelijke opbrengst van de actie was het ook mooi om te zien dat veel mensen vanuit de gemeenschap nu weten waar Kinderlach Twente voor staat, namelijk het verzorgen van een mooie dag voor kinderen die het zwaar hebben door bijvoorbeeld een ernstige ziekte.
 

De Carbage run loopt nog door tot en met vrijdag aanstaande, met als eindpunt de camping bij Ashford in Zuidoost Engeland. Op zaterdag nemen de runners vervolgens de boot van Dover naar Calais om in de avond terug te keren naar Borne. Het team is te volgen via polarsteps.com/melbuulnrunners waar men real time kan zien waar de mannen zijn en waar men de gedeelde foto's en video's van de reis kan nazien.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest...
23-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024

Bornenaar aangehouden wegens schietincident...

Vanmorgen vroeg vond er een schietincident plaats in Boekelo. Daarbij werd de omstreden zakenman...
06-08-2024