Thomas Cremers wint Run Bike Run
WARME, MAAR GEZELLIGE EN SUCCESVOLLE MELBUUL’NZATERDAG

Thomas Cremers wint Run Bike Run

Vorig jaar moest hij Daan de Groot voor laten gaan, maar nu klonk het Wilhelmus op het Dorsetplein voor Thomas Cremers uit Elst. Hij mag zich Nederlands kampioen duatlon noemen. Cremers kwam opvallend fit over de finishlijn, ondanks de hoge temperaturen die veel deelnemers parten speelden. “Ik kan gelukkig goed tegen warmte. Volgende week in Polen is het nog warmer, dus dit is een mooie voorbereiding op de halve marathon die ik daar ga lopen.” De succesvolle triatleet sloeg een gat na zijn fietsparcours en dat gaf hem een behoorlijke voorsprong in de laatste looprondes. Daan de Groot werd dit keer tweede en Wout Driever mocht de laatste trede van het erepodium betreden. Bij de vrouwen was het Diede Diederiks uit Maastricht die de Zwolse Aline Kootstra en de Hengelose Eva Cornelisse voorbleef.

 

Populair
De organisatie van de Run Bike Run kan terugkijken op een succesvolle editie. Scheidend voorzitter Maarten van Bree: “Vorig jaar vond hier voor het eerst het NK plaats, en dat heeft veel bekendheid gegeven aan de Run Bike Run Borne. We zaten overvol met aanmeldingen en moesten zelfs veel mensen teleurstellen. We zijn hartstikke populair geworden, en dat is natuurlijk heel mooi na toch wat moeizame jaren na corona.”

 

Dode koe
Voor de Run Bike Run is 2024 een ‘wisseljaar’. Veel bestuursleden nemen afscheid, maar de opvolging staat al in de startblokken en draaide volop mee. “Er komt veel bij kijken en er is altijd wel wat. Nu was een dode koe op het fietsparcours onze grootste zorg.” Het kadaver moest opgehaald worden, en het was spannend of dat zou lukken voordat de fietsers over de route gingen. Het ging gelukkig net goed. Anders dan andere jaren waren er voor de sporters geen waterbekertjes en natte sponzen onderweg. “Vanwege duurzaamheidseisen. Met dit soort omstandigheden toch wel een gemis, hoor.”

 

Lus over Speciaalbierplein
Ook nieuw was een iets ander startpunt en een lus in het loopparcours over parkeerplaats De Haven. Dit was op verzoek van de organisatie van de Melbuul’ndagen en had als doel het Speciaalbierfestival meer bij de festiviteiten te betrekken. Vorig jaar was het wat verscholen en moeilijk bereikbaar. De wijziging pakte heel goed uit. Op De Haven was het druk met mensen die de lopers aanmoedigden en ondertussen genoten van speciale biertjes.

 

Ook elders in het dorp was het druk: op de boekenmarkt, de braderie, de kermis en bij de brandweerdemonstraties. Aan belangstelling geen gebrek. Het mooie weer speelde daarbij natuurlijk ook een rol. Kortom, een fraaie Melbuul’n-zaterdag, die nog een vervolg krijgt met een optreden van Cover the Cage op het Dorsetplein. (AJ/RH/DdG)

 

Kijk voor de overige uitslagen van de Run Bike Run op: https://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2024/aug/24/borne/

 

Meer foto's op onze Facebookpagina

 

 

Melbuul'nzaterdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jos — 24 aug 2024
Wat vele mensen opvalt....waarom zijn de BOA mensen politie of security niet zichtbaar!
De BOA zien we sowieso nooit zichtbaar. Maar met dit evenement zou toch security zichtbaar moeten zijn!

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024

Traditioneel gezellige Melbuul’nvrijdag

De derde dag van de Melbuul’ndagen was als vanouds gezellig en succesvol. Met inmiddels...
23-08-2024

Joy opent de Melbuul’ndagen

Met een ferme slag op de tapkraan van het Melbuul’nbier opende schaatskampioene Joy Beune...
22-08-2024

Allemaal winnaars van de gele trui

De grote mensen op de supersonische racefietsen krijgen later op de dag ruim baan in het dorp...
22-08-2024

Melbuul'ndagen beginnen met Anker van Hoop

In de St. Stephanuskerk zijn de Melbuul'ndagen met de traditionele oogstdankviering...
21-08-2024

Historie en sport combineren

Dat historie heel goed te combineren is met een actieve bezigheid, blijkt uit het succes van de...
19-08-2024