Creatief houten vervoer in Hertme
40 KINDEREN LEVEN ZICH WEER UIT MET HAMERS EN SPIJKERS

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest fantastische bouwsels in elkaar getimmerd, zo professioneel dat de organisatie besloot de lat dit jaar wat hoger te leggen. Er werd een heus thema meegegeven aan de kinderen, namelijk ‘voertuigen’. De vier groepen kregen ook nog een eigenaardig onderdeel dat ze op een creatieve manier in hun bouwwerken moesten verwerken. Dit bleek geenszins te hoog gegrepen voor deze tijdelijke architecten en bouwvakkers.

 

Picnic
Een groepje bouwde een Picnic-bezorgwagen, waarin een verborgen boodschap schuilde. De onlinesupermarkt bezorgt zo’n beetje overal kruidenierswaren, maar niet in Hertme. En dat euvel moest maar eens opgelost worden, vonden de kinderen. Gekscherend werd er al op het terrein naast het Openluchttheater gefluisterd dat het mooie houten bestelwagentje, met logo en al, misschien wel aardig zou staan op het hoofdkantoor van Picnic. Een boodschap voor de boodschappenbrenger. Een kleine waarschuwing vooraf: dit exemplaar is niet elektrisch; er komt nog een rookbom in. Niet als terroristische daad, maar gewoon omdat het kon en de kinderen het wel leuk leek.

 

Piratenschip
Of het nog gevaarlijker werd bij de buren, was nog een verrassing. Daar verrees een groot piratenschip, compleet met roer, anker en piratenvlag. Op de boeg werd het te verwerken voorwerp aangebracht: een soort hengsel waaraan de piraten zich in zee konden laten zakken. Gelukkig voor de aanstaande drenkelingen werd er ook een boei gebouwd. Aan alles was gedacht.

 

Trekker voor 500 euro
En zo was het ook bij de bouwers van de tractor: een John Deere 7810-trekker, inclusief een verkoper waar de beste autoverkoper nog jaloers op zou zijn. Alles zat erop en eraan. "Een radio, een stuur, een stoel, een toeter, versnellingspook, pedalen... Een compleet bedieningspaneel met... een knop voor als je een biertje wilt drinken. Het werkt nog niet helemaal, maar dat komt nog. Ik vind 500 euro een koopje. Er zit een kenteken op en hij is zo goed als nieuw. Slechts twee dagen oud. Zeg maar gewoon nieuw." Of het houten hondje ook bij de deal zat, bleef onduidelijk. Maar er viel vast over te onderhandelen met deze rasverkoper.

 

Vliegende Hollander
Daarnaast werd het beroemdste piratenschip aller tijden, de Vliegende Hollander, geheel in het hier en nu gehaald. Want met zonnepaneel en al is het inmiddels volledig elektrisch! Het spookschip kan voortaan zijn eeuwige rondjes in volstrekte stilte varen. Gelukkig heeft de verdoemde kapitein van het schip van de kinderen wel een liefelijke metgezel gekregen in de vorm van een prachtige zeemeermin.

 

Helaas zijn al deze fantasierijke bouwsels slechts van korte duur. Morgen wordt alles weer opgeruimd en blijft alleen de herinnering. En het vooruitzicht op volgend jaar weer een houtdorp in Hertme. (AJ/RH)

 

reageren op deze pagina

Houtdorp Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners...

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de...
29-08-2024

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024

Bornenaar aangehouden wegens schietincident...

Vanmorgen vroeg vond er een schietincident plaats in Boekelo. Daarbij werd de omstreden zakenman...
06-08-2024