Joy opent de Melbuul’ndagen
AAN SCHAATSKAMPIOENE DE EER OM DE DORPSFEESTEN TE OPENEN

Joy opent de Melbuul’ndagen

Met een ferme slag op de tapkraan van het Melbuul’nbier opende schaatskampioene Joy Beune officieel de dorpsfeesten. Dat gebeurde na afloop van de Bornse Bedrijvenborrel op parkeerplaats De Haven, die dit jaar nieuw leven is ingeblazen. De wereldkampioene allround schaatsen vond het een grote eer om in ‘haar’ dorp de honneurs te mogen waarnemen. “Ik woon nu voor de sport in Heerenveen, maar ooit keer ik graag weer terug naar Borne”, vertrouwde ze BorneBoeit toe. “Via mijn ouders hoor ik hoe mensen in Borne met mij meeleven en mijn prestaties volgen. Borne voelt echt als mijn dorp.”
 

Voorzitter van de Melbuul’ndagen, Patrick Mollink, kent de familie Beune goed en had al enige tijd geleden gevraagd of Joy een rol wilde spelen bij de opening. Mede ook omdat de officiële huldiging in het gemeentehuis een wat exclusief feestje bleek te zijn, terwijl de gemeenschap Joy graag wat openbaarder had willen eren na haar geweldige prestaties. Joy Beune heeft de commentaren meegekregen, maar kijkt toch goed terug op die huldiging in het gemeentehuis. “Vooral de reacties van de kinderen van de Bornse Schaats- en Skeelervereniging. Dat wat wel heel bijzonder en heel mooi om te horen.”
 

Champagne

Het bier dat dankzij Joy deze dagen rijkelijk gaat vloeien tijdens de Melbuul’ndagen is eigenlijk niet helemaal Joy’s ding. “Ik drink sowieso niet veel, maar ik hou meer van champagne dan van bier”, moest ze toegeven. Haar sportieve vizier ligt op de Olympische Winterspelen volgend jaar, waarin ze hoopt haar gouden status te continueren. “En dan drinken we met heel Borne samen champagne”, belooft ze.
 

Wielerronde

Ondertussen waren de Melbuul’ndagen eigenlijk al begonnen. Gisteravond met de oogstdankviering in de Stephanuskerk en vandaag met de wielrenners van de Ronde van Borne. Niet zomaar een wielerwedstrijd. De Ronde van Borne is de afsluiting van de VIRO Cup. Een wedstrijd in zes Twentse steden en dorpen, waarvan de finale in Borne wordt verreden.
 

De winnaar werd Guus van den Eijnden, die Peter Schulting en Chiel Schulten net voorbleef. Bij de dames was het de Bornse Wendy Oosterwoud die op de hoogste trede van het erepodium mocht stappen. Zij was in haar eigen dorp Sanne Bouwmeester en Maaike de Vries de baas. (AJ/RH)

 

Melbuul'ndagen donderdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024

Thomas Cremers wint Run Bike Run

Vorig jaar moest hij Daan de Groot voor laten gaan, maar nu klonk het Wilhelmus op het...
24-08-2024

Traditioneel gezellige Melbuul’nvrijdag

De derde dag van de Melbuul’ndagen was als vanouds gezellig en succesvol. Met inmiddels...
23-08-2024

Allemaal winnaars van de gele trui

De grote mensen op de supersonische racefietsen krijgen later op de dag ruim baan in het dorp...
22-08-2024

Melbuul'ndagen beginnen met Anker van Hoop

In de St. Stephanuskerk zijn de Melbuul'ndagen met de traditionele oogstdankviering...
21-08-2024

Historie en sport combineren

Dat historie heel goed te combineren is met een actieve bezigheid, blijkt uit het succes van de...
19-08-2024