Allemaal winnaars van de gele trui
LOOPFIETSERS BIJTEN VERMAKELIJK DE SPITS AF VAN DE RONDE VAN BORNE

Allemaal winnaars van de gele trui

De grote mensen op de supersonische racefietsen krijgen later op de dag ruim baan in het dorp voor de Ronde van Borne, maar allereerst waren de spotlights gericht op de allerjongste wielrennertjes. Maar liefst 60 strijdlustige ukkies verschenen donderdagochtend aan de start van hun Drie Biggetjes Loopfietsenraces, met in hun kielzog papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die het grut kwamen aanmoedigen. Gebrand op winst voor hun kroost, misschien bezorgd over valpartijen, maar allemaal met een brede grijns op het gezicht. Want bijna niets is zo schattig als die korte beentjes op die kleine mini-fietsjes.

 

APK

Voordat het peloton echter van start kon gaan, moest het materiaal natuurlijk wel deugdelijk gekeurd worden. En dus moesten de deelnemertjes eerst door de APK-straat. Hier en daar werd een band nog even extra opgepompt, waarna een heuse APK-sticker op het stalen rosje de finale horde richting de startstreep overbrugde.
 

In drie rondes ging de race van start, becommentarieerd door een echte speaker die het programma vakkundig aan elkaar praatte. En daar gingen ze! De korte beentjes deden wat ze konden op het 200 meter lange parcours. Met een straffe wind in de rug konden er zelfs topsnelheden worden behaald. Met de blik strak op de finishlijn, aangemoedigd door het publiek en supergeconcentreerd op de race, haalden de eersten de streep. Topsporters in de dop. Maar er waren er ook die vooral voor het plezier meededen. Even genieten van de omgeving, kijken of ze opa of oma ergens achter de hekken konden ontdekken, en bijkans vergaten dat er ook nog een prijs wachtte aan de finish.
 

Allemaal winnaars

Het maakte allemaal niet uit. Iedereen was een winnaar. Het geel hadden ze al om de schouders, en aan het einde van hun inspanning was er ook nog een medaille én een ijsje voor alle deelnemertjes. Een high five van paps of een knuffel van mams maakte het feest helemaal compleet.
 

Daarna was het de beurt aan de iets oudere jeugd in de Carnavalslandrace, waarbij zo’n twintig kinderen ludiek verkleed hun parcours aflegden. Iets later werd het wat serieuzer bij de Dikke Banden Race. En zo zorgde de jeugd voor de opmaat richting de echte snelle fietsers. De elite/dames start om 17.15 uur. De heren amateurs/elite zijn om 18.45 uur aan de beurt.

 

De Carnavalslandrace werd gewonnen door Luuk Vrielink en Yfke Pol. In de categorie 7 en 8 jaar van de Dikke Banden Race kwam Thijmen Knulst als eerste over de streep. Senn Bosch was de snelste van de 9- en 10-jarigen en Sven van Dam mag zich kampioen noemen van de oudste categorie tot 12 jaar. (KS/RH/AJ)

 

 

 

Jeugd Ronde van Borne

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024

Thomas Cremers wint Run Bike Run

Vorig jaar moest hij Daan de Groot voor laten gaan, maar nu klonk het Wilhelmus op het...
24-08-2024

Traditioneel gezellige Melbuul’nvrijdag

De derde dag van de Melbuul’ndagen was als vanouds gezellig en succesvol. Met inmiddels...
23-08-2024

Joy opent de Melbuul’ndagen

Met een ferme slag op de tapkraan van het Melbuul’nbier opende schaatskampioene Joy Beune...
22-08-2024

Melbuul'ndagen beginnen met Anker van Hoop

In de St. Stephanuskerk zijn de Melbuul'ndagen met de traditionele oogstdankviering...
21-08-2024

Historie en sport combineren

Dat historie heel goed te combineren is met een actieve bezigheid, blijkt uit het succes van de...
19-08-2024