Melbuul'ndagen beginnen met Anker van Hoop
DORPSFEESTEN VAN START MET OOGSTDANKVIERING

Melbuul'ndagen beginnen met Anker van Hoop

In de St. Stephanuskerk zijn de Melbuul'ndagen met de traditionele oogstdankviering officieel gestart. De dienst stond in het teken van een anker van hoop, voor hen die het minder hebben. Het Bornse koor Inpajoko begon de dienst met het vrolijke "Love shine a light" waarna dominee Johan Meijer en pastoor Jurgen Jansen voorgingen in de oecumenische oogstdankviering.

 

A'j de knoll'n op hebt, heb je een probleem

Pastoor Jurgen Jansen leidde zijn overdenking in met een humoristische sketch in het Twents, waarbij drie boeren de kerk binnenkwamen met strobalen, broden en jenever. De sketch benadrukte het belang van zowel feestvieren als vooruitkijken: "De Melbuul'ndagen zijn een tijd van feest en viering, maar er moet ook gezaaid worden voor later. De rogge aarde moet omgetoverd worden tot een knollenveld, want: a'j de knoll'n op hebt, heb je een probleem."

 

Nadat pastoor Jurgen Jansen de broden van de boeren had aangenomen riep hij in zijn overdenking op om als welvarende Bornse gemeente ook om te kijken naar mensen die het minder hebben. Bornse mensen maar ook vluchtelingen. Met een verwijzing naar het bijbelverhaal van de vijf broden en twee vissen, benadrukte hij: "Wij zijn niet als Jezus, en kunnen met vijf broden en twee vissen niet 12.000 mensen te eten geven. Maar als je helpt waar je kunt, wordt dit gewaardeerd."

 

Vrijwilliger ontmoet vrijwilliger

Na de overdenking stond Patrick Mollink, voorzitter van de Melbuul'ndagen, stil bij de vele vrijwilligers die Borne heeft en die zoals hij zei: "Onmisbaar zijn voor onze dorpen." Met het 'vrijwilliger ontmoet vrijwilliger' wil de stichting Melbuul'ndagen ook dit jaar weer een groep vrijwilligers in het zonnetje zetten.

 

Dreamteam Borne

De dienst eindigde met een eerbetoon aan het Dreamteam Borne, dat wekelijks tientallen gezinnen in Borne ondersteunt die het financieel moeilijk hebben. De collecte, geheel in lijn met het thema van de dienst, werd beschikbaar gesteld aan het Dreamteam. Stacey Bosman, oprichter van Dreamteam Borne, nam de oogstgave in ontvangst. Het koor Inpajoko sloot de dienst af met het bekende "By the rivers of Babylon."

 

Na de dienst genoten de aanwezigen van hapjes en drankjes, waarbij zij proostten op een veelbelovende start van vier dagen vol festiviteiten tijdens de Melbuul'ndagen in Borne.” (KS/RH)

 

reageren op deze pagina

Oogstdankviering

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024

Thomas Cremers wint Run Bike Run

Vorig jaar moest hij Daan de Groot voor laten gaan, maar nu klonk het Wilhelmus op het...
24-08-2024

Traditioneel gezellige Melbuul’nvrijdag

De derde dag van de Melbuul’ndagen was als vanouds gezellig en succesvol. Met inmiddels...
23-08-2024

Joy opent de Melbuul’ndagen

Met een ferme slag op de tapkraan van het Melbuul’nbier opende schaatskampioene Joy Beune...
22-08-2024

Allemaal winnaars van de gele trui

De grote mensen op de supersonische racefietsen krijgen later op de dag ruim baan in het dorp...
22-08-2024

Historie en sport combineren

Dat historie heel goed te combineren is met een actieve bezigheid, blijkt uit het succes van de...
19-08-2024