Nieuw avontuur voor Café Liedenbaum
18-08-2024
PAULIEN EN TOBIAS FUCHS BLAZEN NIEUW LEVEN IN HET DORPSCAFÉ

Nieuw avontuur voor Café Liedenbaum

Café Liedenbaum was jarenlang een begrip in Hertme en zo’n beetje het centrum van de gemeenschap. Tot 2017, toen Ria Liedenbaum, met pijn in het hart, de deuren van de horecazaak en slijterij definitief dichttrok. De nieuwe eigenaren van het pand hadden diverse plannen, die niet allemaal even succesvol bleken. Het gevolg was dat het geliefde dorpscafé alweer enkele jaren gesloten is.
 

Zelfbediening

Tot nu. Sinds een paar dagen staat de deur weer open. Buiten staat een picknicktafel en een bord dat passanten uitnodigt voor een drankje, een ijsje of iets anders lekkers. Er staat een koffiezetapparaat en een waterkoker op de bar, waar bezoekers zelf een kopje koffie of thee kunnen maken. Er wordt al regelmatig gebruik van gemaakt door fietsers en wandelaars die in de zomermaanden in groten getale graag Hertme aandoen.
 

Het is een voorzichtig begin van een nieuwe invulling voor het café, dat sinds kort eigendom is van Paulien en Tobias Fuchs. “We wonen hier nu een half jaar met heel veel plezier. Dit pand was voor ons een unieke kans.” Paulien heeft naast haar werk in een gezinshuis een eigen coachingspraktijk en Tobias kan als zzp’er in de bouw wel wat opslagruimte gebruiken voor gereedschap en materialen. “En toen kwam dit voorbij. Mooier konden we het niet krijgen! Waar vind je zoveel ruimte?” Inmiddels is het gezin gesetteld en is een groot deel van het pand ingevuld met een woon- en werkfunctie. Behalve het café. “Ja, dat hadden we ook nog. Maar wat moet je ermee?” Het antwoord was er niet direct, en de prioriteiten lagen eerst elders.
 

Het bleef kriebelen

“Maar het liet ons toch niet los. Eigenlijk is het wel heel erg leuk, zo’n café. Jammer als je er niets mee doet.” Dat vinden de buren ook. “Het café is jaren dicht geweest, en het werd toch echt gemist in het dorp.” Daarnaast was er recentelijk sprake van dat er appartementen gebouwd zouden worden, een plan van de vorige eigenaren. “Die vergunning is afgegeven, maar wij hebben geen plannen in die richting.” Een opluchting voor sommige omwonenden. De nieuwe ideeën met betrekking tot het café vallen om meerdere redenen dus goed in de buurt. “Ze reageren allemaal superenthousiast!”
 

Een avontuur

Maar wat is te combineren met hun dagelijkse werkzaamheden en gezinsleven? En waar is eigenlijk behoefte aan? “We weten het niet precies. We beginnen gewoon en dan zien we wel. Een feestje tot midden in de nacht is geen optie, want we slapen hierboven. Maar een keer een lunch of een workshop? Waarom niet? We gaan het allemaal eerst ervaren. Wat leuk is, blijven we doen, en wat niet past, daar stoppen we gewoon mee.” Paulien en Tobias zien het als een avontuur. “Hier word ik echt helemaal blij van!”, zegt Paulien enthousiast. Dat geldt ook voor dochters Lieke en Sofie, die zich vol overgave hebben gestort op het bord op de stoep en op de deur.
 

Bezoekers van het café kunnen hun suggesties achterlaten, en mensen die de ruimte willen huren, kunnen contact opnemen met de familie via telefoonnummer 06-10545577, of via e-mail: pauliennijmeijer1990@gmail.com. “We zijn heel benieuwd waar het allemaal toe gaat leiden. Heel spannend!” (AJ/RH)

 

Café Liedenbaum

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Direct Sushi wordt Umami Borne

De gevel van het pand aan de Azelosestraat wordt momenteel aangepast. De belettering van Direct...
25-07-2024

Vertrouwde dierenwinkel, andere naam

ADVERTORIAL. Begin dit jaar nam Rianne Ruepert formeel Jumper Borne over van Patrick...
17-07-2024

Takko Fashion feestelijk geopend

In de Bakkerssteeg is sinds woensdag maar liefst meer dan 500 m2 winkelleegstand in...
10-07-2024

Terras Hertme’s Ambacht opnieuw publiekslieveling

Voor het tweede jaar op rij heeft Hertme’s Ambacht de publieksprijs gewonnen in de door...
02-07-2024

Verdi en Tsjaikovski klinken op Dorsetplein

Onder het motto ‘Reis door de tijd’ nemen de Bornse winkeliers je acht zaterdagen...
01-06-2024

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024