Nieuw: Ontmoeting op zondag
09-08-2024
VANAF 8 SEPTEMBER IN HET KULTURHUS

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september biedt het nieuwe initiatief ‘Ontmoeting op zondag’ wellicht een uitkomst. “Zoiets bestaat al een jaar of acht in Hengelo,” weet Bert Bouwman, die er als vrijwilliger bij betrokken is. “Er zijn veel mensen die zich op zondag eenzaam voelen. Een kopje koffie en een gesprek breekt de dag.” In Hengelo voorziet het in een behoefte. “Er zijn altijd twintig tot vijfentwintig mensen, veelal ouderen. Sommigen komen er zelfs helemaal voor uit Duitsland.”
 

De moeilijke zondag

Bouwman en medevrijwilliger Gerard Nordkamp hadden al langer het idee om iets dergelijks ook in Borne uit te rollen. Jieles van Daalen voegde zich bij hen. “We hebben aansluiting gezocht bij andere organisaties die zich ook voor ouderen inzetten. In Borne gebeurt er op dat gebied al heel veel, en het is mooi als je elkaar kunt versterken.” Het nieuwe initiatief wordt breed gedragen door Wijkracht, de ouderenbond ABOB en de Stichting Aandacht voor Elkaar, die ieder op hun eigen manier activiteiten voor ouderen organiseren. “Maar allemaal niet op zondag. En dat is nu juist vaak zo’n moeilijke dag. Door de week gebeurt er meestal wel iets. De thuiszorg komt, er moeten boodschappen gedaan worden, of er is sport en hobby. Maar hoe kom je die zondag door? Veel weduwen, weduwnaars of andere alleenstaanden voelen zich juist op zondag eenzaam.”

 

Van 11.00 uur tot 13.00 uur, iedere zondag

Vanaf 8 september is er elke zondag tussen 11.00 uur en 13.00 uur in de foyer van het Kulturhus gelegenheid om elkaar te ontmoeten, een kopje koffie te drinken en een praatje te maken. Een vrijwilliger vangt de deelnemers op. “Zij zorgen ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt. Sommige mensen hebben even een duwtje nodig om aansluiting te vinden.” Er zijn inmiddels acht vrijwilligers gevonden die het initiatief mogelijk maken. “We gaan geen activiteiten organiseren. Die verwachting moeten mensen niet hebben.” Ervaring in Hengelo leert dat er tussen deelnemers mooie nieuwe contacten ontstaan, die op hun beurt kunnen leiden tot gezamenlijk iets ondernemen.
 

Consumpties zijn voor eigen rekening, en dat maakt dat de kosten voor de organisatie minimaal zijn en er ruim de tijd genomen kan worden om te kijken of de ‘Ontmoeting op zondag’ in een behoefte voorziet in Borne. (AJ)

 

(Op de foto boven: links Jieles van Daalen en rechts Bert Bouwman)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Siny Boer — 13 aug 2024
Een mooi initiatief! Veel succes!

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
11-08-2024

Bornenaar aangehouden wegens schietincident...

Vanmorgen vroeg vond er een schietincident plaats in Boekelo. Daarbij werd de omstreden zakenman...
06-08-2024

Eerste modulaire woningen geplaatst

Deze week worden aan de Tichelkampweg de eerste tijdelijke woningen in Borne geplaatst. De 24...
30-07-2024

Brand in schuur aan Hertmerweg

Rond 21.10 uur vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de...
19-07-2024

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024