Primeur voor de Sint in Hertme
GROOTS OPGEZET SINTERKLAASFEEST IN HET OPENLUCHTTHEATER

Primeur voor de Sint in Hertme

Op 23 november vindt in het Openluchttheater in Hertme voor het eerst Het Grote Sinterklaas Feest plaats, met bekende acteurs als Erik van Muiswinkel, Jeroen Kramer en Sem Ben Yakar. Een grootschalig opgezet theaterspektakel met de geliefde Goedheiligman en zijn gevolg in de hoofdrol. Het is een initiatief van Pim Demmer, zelf al van jongs af aan besmet met het Sinterklaas-virus. Zijn jarenlange betrokkenheid bij de organisatie van de Sinterklaasintocht in Borne trok hem steeds verder in de wereld van de Grote Kindervriend en zijn trouwe volgelingen, die elkaar regelmatig ontmoeten om ervoor te zorgen dat het de bisschop aan niets ontbreekt als hij de oversteek van Spanje naar Nederland maakt.
 

Bekende acteurs

“Eigenlijk zouden we eens een groot Sinterklaasfeest in de regio moeten organiseren”, liet Pim zich ontvallen. “Want dat is er bij ons eigenlijk niet.” Cabaretier Erik van Muiswinkel, jarenlang de hoofdpiet van de Sint bij het Sinterklaasjournaal, vond dat een uitstekend idee. En van het een kwam het ander...
 

Van Muiswinkel wilde graag een sterke tegenspeler en die werd gevonden in acteur Sem Ben Yakar, zelf eveneens een groot fan van de Sint. Het kostte ook weinig moeite om Jeroen Kramer, bekend als presentator van de landelijke intocht, bij het snode plan te betrekken. “Iedereen is ooit kind geweest en kent de opwinding en de warmte die er is rondom de Sint. En als je later kinderen krijgt, wil je dat doorgeven en raak je betrokken bij het complot. Het is zo’n unieke traditie en het zit helemaal in onze Nederlandse genen. Er zitten zoveel leuke aspecten aan: de intocht, surprises, schoentjes zetten, gedichten maken...”
 

“En het duurt nog drie weken ook!”, zegt Van Muiswinkel enthousiast. “Wat mij bovendien opvalt, is dat ook nieuwkomers de Sint al snel omarmen. Iedereen begrijpt het in één klap. De sfeer spreekt aan en het is gewoon heel aanstekelijk.” Aan hen en vele anderen de mooie uitdaging om op 23 november kinderen en ouders een uur lang te boeien en mee te nemen in het magische verhaal van de gulle Spaanse bisschop en zijn wonderlijke gevolg, dat het jaarlijks weer presteert in de meest spannende en merkwaardige situaties terecht te komen.

 

Drie voorstellingen met voorprogramma

Er zijn drie voorstellingen gepland, waar per keer 1.500 toeschouwers kunnen plaatsnemen. Pim Demmer: “Voor de kinderen is er eerst een voorprogramma. Op het voorterrein van het Openluchttheater zijn allerlei activiteiten, waaronder pepernoten bakken met echte bakkers van bakkerij Nollen. Bij het theater worden de kinderen vervolgens ook betrokken.” Zo is er iets met vlaggetjes – waar we natuurlijk niet te veel over mogen verklappen – die de kinderen zelf mogen versieren. De voorstelling, geregisseerd door Jos Brummelhuis, wordt vooral een interactief geheel om het jonge publiek geboeid mee te kunnen nemen in de wondere wereld van de Sint.

 

“Het wordt heel groot en heel mooi!”, weet Erik van Muiswinkel zeker. Zo zeker zelfs dat hij ervan uitgaat dat er in Hertme een nieuwe traditie wordt geboren. “Voor volgend jaar hou ik m’n agenda alvast vrij voor de tweede editie!” (AJ/RH)

 

Kaarten voor Het Grote Sinterklaas Feest zijn nu al te bestellen via de website van het Openluchttheater Hertme.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ook vrijwilligers RBR in de startblokken

Tijdens de RunBikeRun zijn er maar liefst 175 vrijwilligers in touw om het jaarlijkse evenement...
24-07-2024

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024