Stefan Boermans geniet met volle teugen
01-08-2024
BEACHVOLLEYBALLERS GOOIEN STEEDS HOGERE OGEN

Stefan Boermans geniet met volle teugen

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn hun Olympische Spelen uiterst succesvol begonnen. De Spanjaarden en Amerikanen werden op het zand onder de Eiffeltoren volledig weggespeeld. Met nog een groepswedstrijd te gaan, is het Nederlandse duo nu al zeker van de volgende ronde. “We gaan heel lekker,” zegt Stefan Boermans met gevoel voor understatement. “Het is net een droom!”
 

Hoge verwachtingen

Inmiddels wordt het duo door internationale bookmakers ingeschat tot een vierde plaats op de Olympische Spelen te kunnen komen. De Zweden, Noren en Tsjechen krijgen voorlopig hogere kansen toegedicht. “Ik hoop dat we zover kunnen komen. Er zijn nog wel meer geduchte tegenstanders. Ik denk dat er zo'n stuk of acht grote kanshebbers zijn. Dat men ons nu op plek vier ziet in de ranking is hartstikke mooi, maar ook weer niet, omdat het net buiten de medailles is.”
 

De kanshebbers voor een medaille komen later in het toernooi aan de andere kant van het net te staan. Eerst is er nog Frankrijk in de laatste groepswedstrijd. Het enige team dat, als gastland, zonder olympische ranking mee mag doen. In theorie zouden Boermans en De Groot deze wedstrijd moeten kunnen winnen. “Maar ze spelen natuurlijk voor eigen publiek en we willen een mooie wedstrijd laten zien. We moeten nu niet verslappen, anders zouden we het nog wel eens moeilijk kunnen krijgen.”
 

'Enorm indrukwekkend'

Stefan Boermans geniet ondertussen met volle teugen van Parijs. “Heel vet! Een beetje onwerkelijk zelfs. De opzet is zo enorm indrukwekkend!” De wedstrijden worden gespeeld op een steenworp afstand van de Eiffeltoren, die 's avonds verlicht is. “Er kunnen 14.000 mensen op de tribunes en het is bijna altijd uitverkocht. Bij andere grote internationale beachvolleybalwedstrijden mag je blij zijn als er 3.000 toeschouwers zijn.” Stefan betrekt graag al dat publiek bij de wedstrijd. “Het entertainment wordt natuurlijk gevormd door de wedstrijd zelf, maar ik probeer de blijdschap en het plezier dat ik heb uit te stralen. Ik merk dat dit in het stadion veel energie geeft.”
 

Olympisch dorp

Maar ook buiten de wedstrijden is het voor Stefan een overweldigende ervaring. “Het olympisch dorp is zo bizar groot! Een dorpje op zich. Duizenden atleten, aparte appartementencomplexen, gigantische faciliteiten... Zelfs eigen busstations. De eetzaal alleen al is bij wijze van spreken drie koeienstallen groot.” Er is veel contact met andere sporters. “De sfeer is heel goed. We spelen boerenbridge of klaverjassen met elkaar. Ik ben een legpuzzel begonnen en iedere dag sluiten er wel sporters aan om een paar stukjes te leggen. Hartstikke leuk!”
 

Stefan Boermans en Yorick De Groot spelen morgen om 16.00 uur tegen de Fransen. “Ik heb er heel veel zin in en hoop op een mooie wedstrijd!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ronde van Borne voor groot en klein

Op donderdag 22 augustus om 15.45 uur is het weer zo ver, dan starten de fietsraces van de Ronde...
10-08-2024

Seizoensaftrap met Richard Bertelink Memorial

NEO organiseert aanstaande donderdag 15 en zaterdag 17 augustus de de ‘Richard Bertelink...
08-08-2024

Gestrand op de Duitsers

De kwartfinale werd het laatste station op de olympische reis van beachvolleyballers Stefan...
06-08-2024

Zilver voor Marianne Vos

Marianne Vos heeft zondag haar derde olympische medaille gewonnen. De Nederlandse wielrensters...
04-08-2024

Stefan Boermans naar kwartfinales

De sterke tegenstanders moesten nog komen voor beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de...
04-08-2024

Volleybalsters uitgespeeld op Olympische Spelen

TeamNL volleybaldames verloor zaterdag ook de derde groepswedstrijd tegen de Dominicaanse...
03-08-2024