Vrijwilligers Floralia helpen vrijwilligers Rolstoelwandelgroep
28-07-2024
VELE HELPENDE HANDEN MAKEN OPEN DAGEN FLORALIA OOK DIT JAAR WEER MOGELIJK

Vrijwilligers Floralia helpen vrijwilligers Rolstoelwandelgroep

Op deze zonnige middag zijn verschillende leden van Floralia volop bezig in de kleurrijke tuin van Floralia. Enkele dames stellen fleurige zomerboeketten samen voor kopers, heren verzorgen de bloembedden als voorbereiding voor de naderende Open Dagen op 7 en 8 september, en een aantal mensen treft voorbereidingen voor de ontvangst van de Rolstoelwandelgroep.
 

‘Groene groei’ is aandacht voor duurzaamheid

Langs de nieuwe groene paden staan de kleurige dahlia’s te pronken. Ze hebben grotendeels de vele regen doorstaan. Hier en daar hebben uitgehongerde slakken sporen nagelaten. “De groei loopt hierdoor wel wat achter,” vertelt Lidy Wolthuis, bestuurslid bij Floralia. Gerard Adams, actief lid van de vereniging, komt in 'tuinkleren' aanlopen. Hij vertelt enthousiast over de nieuwe bordertuin die hij heeft aangelegd. “Als je aan komt rijden, dan is dat ons visitekaartje.” Hij heeft samen met andere leden de borders rondom de tuin en bij de molen aangepakt.

 

Beiden vertellen vol trots hoe alles nu ook een groener aanzicht heeft gekregen. De leden, lees: vrijwilligers, hebben met elkaar de schouders eronder gezet om de paden tussen de bedden zoveel mogelijk onkruidvrij te maken. De oplossing was gras en geen zwarte aarde. “Ook deze vereniging heeft immers te maken met vergrijzing van het actieve ledenbestand. Dit betekent dat het voor sommigen lastig wordt om regelmatig te schoffelen. Het is fysiek belastend en arbeidsintensief,” vertellen Wolthuis en Adams. “En het is nu ook niet altijd het leukste karweitje.”
 

Vrijwilligers ontmoeten vrijwilligers

Wie door de prachtige tuin loopt, wordt geraakt door vele kleuren en verschillende planten en bloemen. Het heeft een positief effect op je gemoed. De reuring brengt vrolijkheid met zich mee. “De vereniging probeert allerlei activiteiten te organiseren om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de tuin,” legt Mieke Visser, interim-secretaris, uit. Ook op deze middag komt er een omvangrijke groep bewoners van het Dijkhuis samen met de vrijwilligers van de Rolstoelwandelgroep op bezoek bij Floralia. Ze worden enthousiast en met toewijding onthaald door de leden van Floralia. “Wij spreken van leden,” benadrukt Visser. Er wordt van een lid wel verwacht dat hij of zij een actieve bijdrage levert aan de tuin. Momenteel werken hier veertig personen. Ieder bepaalt zelf hoeveel tijd hij of zij kan investeren. “Er is iedere dag werk. De natuur is iedere keer weer anders.” “We komen vaak handen tekort,” vult Wolthuis aan. “En wie nieuwe ideeën heeft, is ook van harte welkom.” (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de...
18-07-2024

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024