Ook vrijwilligers RBR in de startblokken
VELE HELPENDE HANDEN MAKEN RUNBIKERUN MOGELIJK

Ook vrijwilligers RBR in de startblokken

Tijdens de RunBikeRun zijn er maar liefst 175 vrijwilligers in touw om het jaarlijkse evenement voor honderden sportieve lopers en fietsers in goede banen te leiden. Eén van hen is Guus de Vries, die op 24 augustus voor de twintigste keer zijn steentje bijdraagt. “Ik ben ooit eens gevraagd of het niet iets voor mij was om als motorrijder ingezet te worden, want die zijn ook nodig in het parcours. Het leek me wel leuk en zo ben ik er een beetje ingerold,” vertelt Guus. De laatste tien jaar heeft Guus een rol als coördinator van het fietsparcours.
 

Letten op alle details

“Er komt veel bij kijken. We beginnen al in mei met plannen en regelen. Deelnemers moeten veilig kunnen fietsen en er is veel afstemming met politie en brandweer. De route is wel zo’n drie uur afgesloten voor verkeer en dat betekent dat je ook afspraken maakt met bedrijven langs de route. Melk ophalen bij een boerderij langs het parcours bijvoorbeeld kan dan even niet en dan is het goed om er even op te wijzen dat het misschien een goed idee is om te regelen dit voor of na de RunBikeRun te laten doen. Misschien kleine dingen, maar het komt allemaal aan op de details. Problemen kun je altijd maar beter voorkomen.”
 

'Heel leuk team'

Ook al meteen in mei start de organisatie met aanschrijven van alle vrijwilligers die in het verleden hebben meegewerkt. “De meesten helpen jaar in jaar uit, maar ieder jaar komen we toch weer tekort. Ja, en dan begint het lobbyen, bellen, vragen van vrienden en kennissen… Uiteindelijk lukt het altijd wel gelukkig, want zonder vrijwilligers kun je zo’n evenement helemaal niet laten plaatsvinden.” Er zijn mensen nodig die helpen met op- en afbouwen, verkeer regelen, de wegafzettingen bewaken, oversteekplaatsen bemensen, en noem maar op. “Een flink team zo bij elkaar. Maar een heel leuk team hoor! Het is gewoon fantastisch om met z’n allen zoiets voor elkaar te krijgen. En als het afgelopen is, en alles is goed gegaan, drinken we met elkaar een biertje en vertellen sterke verhalen over wat we nu weer hebben meegemaakt. De sfeer is altijd goed en het loopt gewoon lekker.”
 

Bestuursfuncties lastig in te vullen

Moeilijker nog is het om nieuwe bestuursleden te vinden. Een probleem dat bij veel stichtingen en verenigingen speelt. Ook bij de RunBikeRun was dat niet eenvoudig. “Iedereen bleef maar doorgaan, omdat er geen opvolgers te vinden waren.” Zes van de elf bestuursleden nemen desondanks na deze 32e editie toch afscheid. “We hebben gelukkig nieuwe bestuursleden gevonden, met name vanuit triatlonvereniging Trios. We hebben er flink voor moeten lobbyen en mensen gewoon persoonlijk benaderd. Zo moet je het toch doen.” Ook Guus de Vries stapt na dit jaar uit het bestuur. Zijn coördinatiefunctie wordt overgenomen door Arjan de Jager. “Na twintig jaar is het ook wel goed en daarnaast ben ik nu voorzitter geworden van een motorclub in Haaksbergen. Neemt niet weg dat ik best nog wel wil helpen op de dag zelf, als ik dan in Borne ben.”
 

Guus kijkt in ieder geval met heel veel plezier terug op zijn twintig jaar bij de RunBikeRun. “Weet je wat zo leuk is? Je leert veel mensen kennen en je krijgt er een heel netwerk in Borne bij. Je wordt echt onderdeel van de samenleving. Ik kan me haast niet voorstellen dat er mensen zijn die geen vrijwilligerswerk doen. Je zet met elkaar iets neer waar je bovendien trots op kunt zijn.” (YD/AJ)
 

Vrijwilliger worden bij de RunBikeRun Borne? Je bent van harte welkom. Neem contact op via: vrijwilligersrbrborne@gmail.com

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024

Thomas Cremers wint Run Bike Run

Vorig jaar moest hij Daan de Groot voor laten gaan, maar nu klonk het Wilhelmus op het...
24-08-2024

Traditioneel gezellige Melbuul’nvrijdag

De derde dag van de Melbuul’ndagen was als vanouds gezellig en succesvol. Met inmiddels...
23-08-2024

Joy opent de Melbuul’ndagen

Met een ferme slag op de tapkraan van het Melbuul’nbier opende schaatskampioene Joy Beune...
22-08-2024

Allemaal winnaars van de gele trui

De grote mensen op de supersonische racefietsen krijgen later op de dag ruim baan in het dorp...
22-08-2024

Melbuul'ndagen beginnen met Anker van Hoop

In de St. Stephanuskerk zijn de Melbuul'ndagen met de traditionele oogstdankviering...
21-08-2024