Op naar de Olympische Spelen
19-07-2024
FLORIEN REESINK KAN HET NOG MAAR NAUWELIJKS BESEFFEN

Op naar de Olympische Spelen

Woensdag vertrekt Florien Reesink met het Team NL Volleybaldames naar Parijs voor de Olympische Spelen. “Het besef begint nu wel te komen,” vertelt ze. “Toch wel een beetje spannender dan andere toernooien hoor. De Olympische Spelen zijn zo groot. De hele wereld kijkt mee!” De weg naar de kwalificatie was voor het Nederlandse vrouwenvolleybalteam lang en bloedstollend. Op de ranglijst moest Nederland Canada passeren en dat lukte half juni, bij de laatste gelegenheid dat het nog kon, in het Japanse Fukuoka. “Uiteindelijk kwam het allemaal op één wedstrijd aan. Ongelofelijk spannend!”
 

'Hoogst haalbare'

Nederland versloeg de Canadezen en de ontlading was groot. Voor de vierde keer in de geschiedenis zijn de Nederlandse volleybaldames van de partij bij de Olympische Spelen. “Ik heb in die periode geprobeerd geen seconde aan Parijs te denken. Het was leven van wedstrijd naar wedstrijd.” Nog steeds daalt het maar moeilijk in. “De Olympische Spelen zijn het hoogst haalbare. Nooit gedacht dat zoiets groots voor mij weggelegd zou zijn. Ik vond het al een hele stap om deel te mogen uitmaken van het Nederlandse team. En volgende week gaan we al richting Parijs!”
 

Zware poule

Vrijdag 26 juli is de openingsceremonie en de maandag daarop speelt het volleybalteam de eerste poulewedstrijd tegen Turkije. Een geduchte tegenstander en dat geldt ook voor de andere teams in de poule van Nederland. “Een hele zware poule, met ook Italië en de Dominicaanse Republiek. Alle drie zijn ze heel goed, maar dat geldt eigenlijk voor alle twaalf gekwalificeerde teams. We moeten boven onszelf uitstijgen om ze te verslaan. Maar we gaan ervoor!”
 

'Zoiets maak je nooit meer mee'

Bij de openingsceremonie zijn de volleybaldames erbij. “Voor zover ik weet wel ja. Er zit een weekend tussen de opening en de eerste wedstrijd, dus het moet kunnen. Ik hoop het in ieder geval wel, want zoiets maak je nooit meer mee.” Hoe haar dagelijkse leven er in het Olympisch dorp uit zal zien, weet ze niet precies. “De focus ligt natuurlijk op de eigen sport, maar ik hoop dat er ook wat ruimte is om om ons heen te kijken. Ik zou heel graag Nadal zien tennissen of naar atletiek gaan kijken met Femke Bol.”
 

Het Nederlandse team speelt komend weekend nog twee ‘uitzwaaiwedstrijden’ tegen Zwitserland in Apeldoorn en Den Haag. En daarna is het toch echt de tas inpakken en in de bus naar Parijs! (AJ)

 

Foto's © Ronald Hoogendoorn (boven) en © Volleyballworld

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wout op weg naar de halve finale

Nederland zit bij de laatste vier van het EK na een slopende strijd tegen Turkije. De eerste...
06-07-2024

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024