Borne Werkt maakt doorstart
ONDERGEBRACHT BIJ DE SWB

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de sportverenigingen – met name van Bert Bosman van BVV Borne – met als doel om voor mensen de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en deze deelnemers uit een eventueel sociaal isolement te halen. Door werkzaamheden te verrichten op openbare plekken of bij sportverenigingen en op die manier weer arbeidsritme en –vreugde op te doen en de stap naar betaald werk kleiner te maken. Door allerlei oorzaken werd de effectiviteit van het project minder en lukte het steeds minder goed om deelnemers te laten doorstromen naar een betaalde baan.`

 

Ondergebracht bij SWB

“We hebben daarom opnieuw gekeken hoe we de doelgroep, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, het beste kunnen helpen”, legt wethouder Arthur Lammers uit. Borne Werkt werd tijdelijk stilgelegd en er werd nagedacht over een passende nieuwe invulling. “We hebben in het Sociaal Werkbedrijf Midden Twente (SWB) een partner gevonden. De goede elementen van Borne Werkt, zoals activering en beweging, blijven bestaan. De SWB heeft echter de infrastructuur en de ervaring om mensen ook daadwerkelijk een stap verder te laten zetten richting betaald werk, met behulp van een werkplek, coaching en training. Daar gaat het tenslotte om.”
 

Doorstart in september

Fysiek blijven de activiteiten in Borne plaatsvinden. Waar precies is nog onderwerp van gesprek. “Het zal waarschijnlijk niet meer in de kantine van BVV Borne zijn. Waar Borne Werkt gelieerd leek aan de sportverenigingen is dat uitdrukkelijk nu niet de bedoeling.”
 

Door de samenwerking met de SWB kan de gemeente Borne het project Borne Werkt verder professionaliseren. Daarnaast wordt verwacht het project nu en in de toekomst aansprekend te kunnen houden voor een groot aantal mensen dat moet terugkeren naar werk.

De verwachting is dat Borne Werkt in september 2024 een doorstart maakt. Na ongeveer twee jaar volgt er een evaluatie om te bepalen of het project het gewenste effect heeft en of het wordt voortgezet. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024

Jan Meijerink wordt de nieuwe gemeentesecretaris

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Borne heeft besloten om Jan Meijerink te...
27-06-2024