BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp
EINDE AAN ROERIGE PERIODE

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de gemeente. Huishoudelijke hulp wordt nu geleverd onder de naam Twentse Huishoudelijke Hulp. Daarmee komt er een einde aan de roerige periode in de branche, als gevolg van een nieuwe contractperiode voor aanbieders van huishoudelijke ondersteuning vorig jaar. Twaalf Twentse gemeenten doorliepen daarvoor een gezamenlijke aanbesteding. Thuisgenoten/BTKzorg, op dat moment verreweg de grootste aanbieder van huishoudelijke hulp in Borne, viel net buiten de boot, waardoor veel cliënten en medewerkers moesten overstappen naar een andere aanbieder.

 

Dit leverde veel onrust op en ook onduidelijkheid nadat Thuisgenoten/BTKzorg in december aankondigde een van de wel gecontracteerde zorgaanbieders over te zullen nemen, waardoor personeel en cliënten niet hoefden te switchen. ‘Prematuur’, vond de gemeente. De overname was nog geen feit en zo vanzelfsprekend was het niet dat BTKzorg dan alsnog gecontracteerd werd. En toen werd het een tijdje stil...
 

Lang proces

“Het heeft twee maanden geduurd voordat de overname van BiOns daadwerkelijk rond was”, legt directeur Huub Gerard uit. “Daarna konden we in gesprek met de gemeente en dat heeft heel lang geduurd. De gemeente vond het natuurlijk best lastig dat een niet-gegunde partij het zou overnemen van een gegunde partij. Het lag gevoelig en het moest heel zorgvuldig gaan. Vandaar ook dat we een lange periode radiostilte hebben afgesproken.” Uiteindelijk kwam er witte rook, nadat was afgesproken dat de huishoudelijke hulp onder een andere naam zou worden geleverd dan Thuisgenoten/BTKzorg. Het werd dus Twentse Huishoudelijke Hulp.
 

Overgangsperiode

In het afgelopen half jaar moesten alle voormalige cliënten van Thuisgenoten/BTKzorg de overstap maken naar een van de vijf wel gegunde aanbieders. Voor zover dat BiOns was, bleef in de overgangsperiode de zorg geleverd worden door de thuishulpen van BTK. Dertig tot veertig procent koos voor een andere leverancier. Zo’n 85 tot 90 procent van het personeel bleef echter BTK trouw. “De loyaliteit die de medewerkers richting BTK hebben getoond, is ons heel veel waard. Met name ook voor hen hebben we dit gedaan.” Met minder cliënten, maar geen personeelsgebrek heeft Twentse Huishoudelijke Hulp nu dus ruimte over. “Ik verwacht dat zich dat in de komende tijd zal settelen.”
 

Gerard is blij dat er nu rust komt. “Het heeft heel veel onzekerheid gegeven. Eindelijk is er nu duidelijkheid voor de komende acht jaar.” Daarna volgt er weer een nieuwe aanbestedingsronde. “We hebben van deze geleerd. Blijkbaar wil men bij een aanbesteding een ideale situatie beschreven zien en niet hoe je het nu doet”, is de conclusie van Huub Gerard. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024

Jan Meijerink wordt de nieuwe gemeentesecretaris

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Borne heeft besloten om Jan Meijerink te...
27-06-2024

Is lokale politiek iets voor jou?

Dit najaar start er weer een cursus ‘Politiek Actief’, voor iedereen die wel eens...
26-06-2024