Huis kopenEen huis kopen in Borne als starter

Voor veel starters op de woningmarkt kan het kopen van een huis een spannende, maar ook uitdagende stap zijn. Wist je dat je als starter gebruik kan maken van de voordelen van een hypotheek voor starters? Borne, een knusse gemeente in het oosten van Nederland, biedt echter een ideale omgeving voor beginnende huizenkopers. Met zijn gezellige sfeer, betaalbare woningen en diverse voorzieningen, is Borne een aantrekkelijke optie voor starters die op zoek zijn naar een plek om een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen.

 

De woningmarkt in Borne

De woningmarkt in Borne is dynamisch en biedt een gevarieerd aanbod aan woningen voor zowel starters als gezinnen. Met zijn gunstige ligging tussen Enschede en Hengelo, en het groene landschap van Twente, trekt Borne zowel lokale huizenzoekers als mensen van buitenaf aan. Hoewel de vraag naar woningen hoog kan zijn, blijft het aanbod stabiel en divers, met een mix van nieuwbouwprojecten, karakteristieke rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Dankzij de relatief betaalbare huizenprijzen en de goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, winkels en recreatie, is Borne een aantrekkelijke optie voor huizenkopers.

 

De gemiddelde transactieprijs van een woning is van 378.889 euro vorig kwartaal naar 399.595 dit kwartaal gegaan. Daar hoort op dit moment een vierkantemeterprijs van 2.989 euro bij. De gemiddelde WOZ-waarde is van 306.180 euro vorig jaar naar 362.589 euro dit jaar gegaan.

 

Verschillende wijken om te wonen in Borne

Borne biedt een verscheidenheid aan wijken met elk hun eigen unieke karakter en voorzieningen, waardoor er voor elk type huizenzoeker een geschikte plek is om te wonen. De wijk Stroom Esch, gelegen aan de rand van het centrum, staat bekend om zijn groene omgeving en ruime opzet, ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar rust en ruimte. In tegenstelling hiermee biedt de wijk Bornsche Maten een levendige en moderne leefomgeving, met eigentijdse nieuwbouwwoningen, voorzieningen zoals scholen en winkels, en een gevarieerd aanbod aan recreatiemogelijkheden. Voor wie op zoek is naar een meer traditionele omgeving, biedt het historische centrum van Borne met zijn sfeervolle straatjes, gezellige pleinen en karakteristieke huizen een charmante plek om te wonen.

 

Nieuwbouwprojecten

Om aan de vraag te blijven voldoen, zijn er ook een aantal nieuwbouwprojecten van start gegaan in Borne. De Bornsche Maten wordt binnenkort verder uitgebreid met 30 luxe woningen in het nieuwe plan Weverserf en Bleekershof (fase 1 en fase 2). Er worden 6 twee-onder-één-kapwoningen en 14 vrijstaande woningen gerealiseerd in deelplan Weverserf en 10 rijwoningen Bleekershof waarvan 2 met garage.

 

Liever op zoek naar een appartement? Neem dan eens een kijkje bij het nieuwbouwproject De Lage Veste, en kies uit verschillende type appartementen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!