Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?
BORNSE SCHUTTERS RICHTEN HUN VIZIER ZATERDAG 8 JUNI WEER OP DE SPASSVOGEL

Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur staat op de weide aan de Twickelerblokweg, in het verlengde van Floralia, alles in het teken van de Spassvogel. Het is het weekend van de jaarlijkse Schuttersfeesten, waarin de officiële ontvangst van het Koningspaar 2023 - René Morshuis en zijn vrouw Ilse - dan de aftrap vormt. Voor de BSV, de Bornse Schutters Vereniging, het hoogtepunt van het jaar. Een hoogtepunt ook dat dan voor de 41e keer beleefd gaat worden en waarin naast de Bornse schutters traditioneel ook een omvangrijke delegatie van de schuttersverenigingen uit partnerstad Rheine present zal zijn. Enkele uren later hopen de Bornse schutters de Spassvogel neergehaald te hebben en hun nieuwe Koning te kunnen begroeten.

 

‘Gewoon prachtig’

Voor René Morshuis zit het regeringsjaar er dan op. Met het 222e schot op de roemruchte houten Spassvogel wist hij op 10 juni vorig jaar de prooi naar beneden te halen, waarna hij in een euforische vreugdedans uitbarstte. Diezelfde euforie is nu, een jaar verder, nog bij hem hoorbaar. “Het was gewoon prachtig. Van het ene op het andere moment sta je in het middelpunt van de belangstelling, iedereen feliciteert je. We hebben geweldige feesten gehad, zowel thuis alsook in Duitsland bij de andere schuttersverenigingen. Ik vond het echt geweldig om Schutterskoning te mogen zijn”, zo ventileert hij.
 

De nieuwe voorzitter van de BSV, Edwin Pol, kan het plezier van Morshuis beamen. “Hij heeft het hartstikke goed gedaan. Van meet af aan had ‘ie praatjes, maar hij maakte het allemaal wél waar.” Onwillekeurig kijken beiden ook al vooruit naar zaterdag 8 juni. Want wie wordt de opvolger van Morshuis? Gedoodverfde kandidaten blijken Rob en Huub Munsterhuis, Mark van Leeuwen en Peter Roetgerink. Maar vlak ook zijn zoon Paul Roetgerink niet uit!”, voorspelt Pol.
 

Weekendje Berlijn

Maar wie het ook wordt, centraal staat de gezelligheid en onderlinge verbondenheid. Zowel op de dag zelf, als ook in de rest van het jaar, want elke maand hebben de schutters wel een activiteit op het programma staan. Morshuis: “Of het nu kleiduivenschieten is, een bedrijfsbezoek, een weekendje Berlijn of een dropping met de dames. “En als er tussendoor iets gebeurt, staan we ook altijd voor elkaar klaar. We zijn een hechte vriendenclub en verjongen gelukkig ook voortdurend.”
 

Het eerste (ere)schot wordt zaterdag 8 juni gelost door mevrouw Jo Ellenbroek. Mede door haar bemoeienis kunnen de schutters namelijk dit jaar, na jaren in Azelo geschoten te hebben, voor het eerst van de weide aan de Twickelerblokweg gebruik maken. “We gaan er zo’n anderhalf uur knall’n en daarna is er een mooi avondfeest”, besluit Pol. “Zondag halen we dan thuis bij de nieuwe Koning een borrel en zetten er een fraaie boog op.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Halloween in Hertme 2024

Op zaterdag 26 oktober vindt in het Openluchttheater Hertme het jaarlijkse Halloween-evenement...
03-10-2024

Nieuw: Bokk’n en Bloaz’n

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt het zondag 20 oktober druk tussen Borne en Hertme. Dan...
24-09-2024

Avond vol verrassingen en hilarische opdrachten

Rond 17.30 uur gingen 167 teamcaptains met knikkende knieën naar het Kulturhus, benieuwd...
21-09-2024

Een schat aan historisch erfgoed

Elk jaar, in het tweede weekend van september, zijn duizenden prachtige monumenten in heel...
14-09-2024

Met Taxi Konink naar Duitse kerstmarkten

ADVERTORIAL. De feestdagen komen alweer in zicht! Wat is er nu gezelliger dan een bezoek aan een...
09-09-2024

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024