bedrijfsnetwerk op de zaakWat heb je nodig voor een bedrijfsnetwerk op de zaak?

Voor een goed en veilig computernetwerk op de zaak is meer nodig dan alleen een goed modem. Een thuisnetwerk heeft hier vaak wel voldoende aan. Alle apparaten maken gebruik van Wi-Fi, wat natuurlijk wel goed moet worden beveiligd met een wachtwoord zodat mensen in de omgeving er geen gebruik van kunnen maken. Maar voor een netwerk op de zaak is meer nodig. Daar staan vaak meerdere computers en er wordt gewerkt met data die zeker niet in verkeerde handen mag vallen. Natuurlijk geldt dat ook voor jouw privé e-mails, foto’s en andere bestanden. Maar bij een zakelijk netwerk gaat het vaak om gegevens van klanten of belangrijke bedrijfsinformatie die beschermd moeten worden. Dat vraagt om adequate beveiliging.

 

Een snelle internetverbinding

Voor je bedrijf is een snelle internetverbinding heel belangrijk, zeker als er veel mensen tegelijk gebruik van maken. Je wilt het niet meemaken dat je tijdens een videocall met een belangrijke klant in het buitenland te maken krijgt met haperingen en storingen. Goede kabels zijn een belangrijk onderdeel van een goed en stabiel netwerk. Professionals gebruiken daarnaast deugdelijke patchkasten 19 inch om de systemen van bedrijven goed en foutloos te laten werken. In de patchkast worden alle apparaten ‘ingeplugd’ die in het netwerk hangen. Denk aan computers, terminals, printers, scanners en specifieke apparatuur die voor jouw bedrijf nodig is zoals computergestuurde machines die worden gebruikt voor het maken of verwerken van producten.

 

Veiligheid is prioriteit 1

Het is heel belangrijk om het netwerk goed te beveiligen. Dit kan zowel met software als met hardware. Een goede firewall is nodig om inbraken te voorkomen. Hackers sturen tegenwoordig meestal geen virussen meer rond die alle gegevens op je systeem wissen of de boel plat leggen. Ze kiezen ervoor om te proberen in te breken om je gegevens te stelen of te gijzelen. Hierdoor ligt je bedrijf plat en kun je dus geen omzet genereren. Vaak wordt er losgeld gevraagd in bitcoin om te voorkomen dat gegevens op straat komen te liggen of alsnog worden vernietigd. Met goede beveiliging kun je het risico op een dergelijke hackaanval een stuk kleiner maken.

 

Zelf je bedrijfsnetwerk aanleggen?

Vooral kleine ondernemers willen soms zelf aan de slag om een bedrijfsnetwerk aan te leggen. Dat kan op zich prima, bijvoorbeeld als je een kantoor aan huis hebt en zakelijk en privé wilt scheiden. Bij Serverkast.com bestel je alles wat je nodig hebt om een veilig en stabiel netwerk aan te leggen voor bijvoorbeeld je laptop en randapparatuur zoals een printer en back-up van bedrijfsdata. Installeer altijd deugdelijke beveiliging tegen mogelijke cybercriminelen. Je kunt je systeem eventueel ook laten doorlichten door een ethisch hacker. Die probeert in te breken, niet om data te stelen maar om mogelijke beveiligingsrisico’s aan het licht te brengen en hiervoor oplossingen aan te dragen om ze weg te nemen.

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!