smartengeld en letselschadevergoeding

Ongeluk opgelopen in Borne? Dit zijn uw rechten

 

Na het oplopen van een ongeluk komt er veel op u af. Niet alleen heeft u te maken met lichamelijk en mogelijk ook mentaal letsel, maar ook met allerlei praktische en financiële gevolgen. Wat zijn uw rechten in deze situatie? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft? In dit artikel leest u meer over uw rechten na een ongeval en hoe de letselschadejuristen van JBL&G u kunnen helpen.

 

Recht op schadevergoeding

Als u door toedoen van een ander een ongeluk heeft opgelopen in Borne, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding bestaat uit verschillende componenten. Allereerst heeft u recht op vergoeding van uw materiële schade, zoals medische kosten, reiskosten en inkomensverlies. Daarnaast kunt u smartengeld na ongeval claimen: een vergoeding voor de pijn, het verdriet en de gederfde levensvreugde als gevolg van het ongeval.

 

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Om aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding, moet er sprake zijn van aansprakelijkheid. Dit betekent dat er iemand verantwoordelijk moet zijn voor het ongeval.

Soms is dit duidelijk, bijvoorbeeld als u bent aangereden door een automobilist die door rood reed. In andere gevallen kan het lastiger zijn om de aansprakelijkheid vast te stellen. De letselschadejuristen van JBL&G kunnen u helpen om te bepalen wie er aansprakelijk is voor uw ongeval.

 

Gratis juridische hulp

U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten voor rechtshulp. Als u door toedoen van een ander letsel heeft opgelopen, moet de verzekeraar van de tegenpartij namelijk niet alleen uw schade vergoeden, maar ook de kosten voor buitengerechtelijke juridische bijstand.

Dit betekent dat de letselschadejuristen van JBL&G u gratis kunnen bijstaan. Hun kosten worden apart vergoed door de verzekeraar en gaan niet ten koste van uw schadevergoeding.

 

Verschil tussen letselschadejurist en advocaat

Voor letselschadezaken hoeft u in de meeste gevallen geen advocaat in te huren. Een gespecialiseerde letselschadejurist kan uw zaak namelijk prima afhandelen buiten de rechtbank om. JBL&G is bijvoorbeeld geen advocatenkantoor, maar een juridisch dienstverlener gespecialiseerd in letselschade.

 

Wij handelen uw zaak buitengerechtelijk af. Dit wil zeggen dat wij de zaak met de verzekeraar afhandelen. Mocht een deelgeschil of de inzet van een advocaat toch nodig zijn, dan kunnen wij dat uiteraard voor u verzorgen.

 

Hulp nodig? Neem contact op!

Heeft u hulp nodig na een ongeluk in Borne? Neem dan gerust contact op met de specialisten van JBL&G. Wij staan voor u klaar om uw letselschadezaak op te pakken en ervoor te zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze hulp en ons advies is altijd gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast, maar weet wel precies waar u aan toe bent. Wij helpen u graag verder!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!