De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van vakmanschap rondom het ontwikkelen en produceren van vleeswaren, heeft haar oordeel weer geveld. Dat gebeurde tijdens de 43e editie van de jaarlijkse internationale slagerswedstrijd, waarin de allerbeste producten en hun makers konden rekenen op mooie prijzen en eervolle vermeldingen. Een van de gelukkigen was Keurslager Rensink, die tweemaal goud én de titel nationaal kampioen binnensleepte.
Daags na de prijsuitreiking kunnen Saskia en Albin Rikkerink hun geluk nog steeds niet op. “We zijn gewoon supertrots op dit mooie resultaat. Trots uiteraard op onze producten en trots op het feit dat de kwaliteit die we nastreven ook letterlijk en figuurlijk wordt geproefd door zo’n deskundige jury.” Het Goud kreeg Keurslager Rensink voor haar knakworsten en de Italiaanse fuet. Met de Colrave gratin Hollandaise behaalde Saskia zelfs de nationale titel. (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.