Zenderen rolt het carnaval in
02-02-2024
EERSTE GALA-AVOND VORMT AFTRAP VAN OVERVOL ZOTTENWEEKEND

Zenderen rolt het carnaval in

Voor de buitenstaander duurt het nog een week voordat het echte carnaval losbreekt. Maar voor de intimi - en dat zijn er nogal wat - is het zottenfeest al veel langer gaande. Overal wordt er al gefeest en gedaan, zijn er hoogheden aangetreden en wordt alles op alles gezet om het allemaal nog mooier te maken dan voorheen. Ook in Zenderen weten de feestvierders van wanten, want vanavond, zaterdagavond én zondagmiddag barst de feesttent aan de Lidwinaweg al bijkans uit haar voegen. Twee gala-avonden en een Zenderen’s Got Talent op de zondagmiddag moeten het Dolle Doarp in opperste staat van feestvreugde brengen.

 

Goedkeurende blikken

Aan de sfeer op de eerste gala-avond te oordelen zal het allemaal wel goed komen dit jaar. Onder goedkeurende blikken van de zusterverenigingen van de organiserende carnavalsvereniging De Doldraejers, én met de Bornse Stadsprins Edwin en zijn Adjudant Dennis, ontrolde zich een afwisselend programma, waarin bijna ieder lid van de vereniging wel een aandeel had.

 

De avond begon uiteraard met de opkomst van hun prins Maurice, adjudant Christian, jonkheer Jelmer en zijn jonkvrouw Birgit van De Draejpiepers én de jeugdhoogheden Ties en Sara, even later gevolgd door het lijflied van Zenderen: ‘Zeender oeh oeh oeh. Zeender ja la la, Zeender ons Dolle Doarp’. Dat de tekst ervan nog maar mondjesmaat werd meegezongen deerde eigenlijk niemand, in de overtuiging dat dit de komende week nog wel zal bijtrekken.

 

Uitverkochte zaterdagavond

En daarna ging het los. Met een opvallende rol voor Natte Nico, de glazenwasser. Hij mopperde dat het een lieve lust was omdat de organisatie dit keer niet in een buut had voorzien, maar ondertussen pakte hij die rol te pas en te onpas wel degelijk op. En uiteraard was er ook veel ruimte voor de minidansmarietjes met hun fraaie violenact, voor de Draejdeerntjes en de Draejwiefkes. Maar ook de andere geledingen van de vereniging deden hun uiterste best er een vermakelijke en humorvolle avond van te maken. Met wat precies, dat is voorbehouden aan de gelukkige bezoekers die een kaartje voor de volledig uitverkochte zaterdagavond hebben kunnen bemachtigen.

 

En voor hen die de smaak echt te pakken hebben: volgende week vrijdag is om 17.45 uur de carnavalsmis (ook al in Zenderen), waarna om 19.00 uur de sleuteloverdracht plaatsvindt in het gemeentehuis. Volgende week zaterdag start om 13.30 uur de Grote Bornse Carnavalsoptocht, een dag later - maar dan om 13.00 uur - gevolgd door de carnavalsoptocht in Zenderen. (BM)

 

Gala Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024

Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
24-06-2024