Good old Fons Kroeze opent 2024
HOOP ÉN ZORGEN WEERKLINKEN OP ‘BIJNA DROGE’ NIEUWJAARSBIJEENKOMST

Good old Fons Kroeze opent 2024

‘Alsof er de laatste tijd nog niet genoeg regen is gevallen…’ hoorde je de mensen denken die zich de moeite troostten om de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst op het Rheineplein te bezoeken. Want eerlijk, de fikse regenbui die aan het eind van de nieuwjaarsmiddag viel, hielp natuurlijk niet echt mee om het prille jaar louter positief in te stappen. Maar degenen die er wél waren kregen er geen spijt van. Als vanouds hing er namelijk een gemoedelijke, informele sfeer waarin iedereen elkaar de hand gaf, die natuurlijk vergezeld ging van de allerbeste wensen. Een sfeer die de warme menselijkheid vertolkte in het natte Borne. Met de benoeming van good old Fons Kroeze tot de VIP die de eer kreeg het jaar 2024 officieel ‘in te knallen’, als ultieme bekroning ervan.
 

‘Mensen als Fons Kroeze hebben we heel hard nodig’

Kroeze is al jaren een vertrouwd gezicht binnen de organiserende stichting. “Ons kloppende hart in de veldkeuken”, verwoordde voorzitter Marco Buitelaar het aandeel dat Fons in al die jaren had en heeft om van de nieuwjaarsbijeenkomst ook een smakelijke happening te maken. “Nu hij heeft aangegeven een punt achter zijn bijdrage te willen zetten is het niet meer dan logisch hem de eer te gunnen de lont naar de knal aan te steken.” Tegelijkertijd deed Buitelaar nog eens een beroep op mensen ook een bijdrage aan de bijeenkomst te leveren. “Mensen als Fons hebben we heel hard nodig om ook in de volgende jaren dit evenement weer te kunnen organiseren. Laten ze daarom snel een mailtje sturen naar onze secretaris Annemarie Noltes.”


Zorgelijk, maar toch hoopvol

Ook burgemeester Jan Pierik stak de complimenten voor de vrijwilligers niet onder stoelen of banken. Tegelijkertijd blikte hij nog eens kort terug op het afgelopen jaar. “Een zorgelijk jaar” zo zei hij, “met natuurrampen, de oorlogen en het weer. De veiligheid en stabiliteit zijn afgenomen, net zoals het vertrouwen in de overheid. Toch blijf ik hoopvol en hoop ik dat ook Borne haar aandeel kan leveren om het allemaal beter te doen. Ik wens u allen dan ook veel positieve momenten, groei, vrede en alle goeds in 2024.”
 

Even later, het was inmiddels weer droog, ging het genoeglijke samenzijn gewoon weer lekker verder. En terwijl Double6 tekende voor de muzikale ambiance zorgden de vrijwilligers voor de koffie, glühwein, kruidenbitter, frisdrank en hapjes. Fons Kroeze had zich ondertussen allang weer verschanst in de veldkeuken, waar hij zich als vanouds - en dit jaar dus nog eventjes – kon belasten met het bereiden van de warme worsten. (RH/AJ/BM)

 

Nieuwjaarsreceptie

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 02 jan 2024
Een prima initiatief ook dit jaar weer deze borrel te organiseren. Het weer hielp niet mee, vandaar de magere opkomst naar mijn mening. Gezien het feit dat er toch meer dan 20 000 inwoners wonen in het mooie Borne - lees het artikel in Noaber.nl maar eens op na; het heet toepasselijk: Betoverend Borne - maar volgend jaar bij beter weer komen er wellicht meer Bornsen op af.
Hulde en dank aan alle vrijwilligers!

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024

Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
24-06-2024