Bewoners Thomashuis hebben buit binnen
GEREVISEERDE DUOFIETS EN NIEUWE AANHANGER MAKEN FEEST COMPLEET

Bewoners Thomashuis hebben buit binnen

Zaterdagmiddag was het feest voor de negen verstandelijk beperkte bewoners van het Thomashuis Zenderen. Brama2Wielers kon namelijk de gereviseerde duofiets bezorgen die hen - samen met de al iets eerder geleverde en fonkelnieuwe FunTrain, de aanhanger - vanaf nu onmetelijk veel fietsplezier gaat brengen. “We zijn er enorm blij mee”, zo verwoordde Herna Jansen, samen met haar man Willem, de gevoelens van ‘hun’ kinderen. “Heel veel dank aan allen, die aan deze duofiets met aanhanger hebben bijdragen.”
 

Bornse Haringparty

De actie voor de nieuwe aanhanger kreeg zijn beslag tijdens de Bornse Haringparty in juni toen Herna en Willem een cheque kregen overhandigd van maar liefst 7.500 euro. Het zou, zo vertelden ze toen, de aanzet moeten zijn voor de aanschaf van de bijzondere aanhanger, waarmee nog eens twee bewoners extra van de vele fietsuitjes konden gaan genieten. Het bedrag bleek echter onvoldoende. Bovendien diende de duofiets, die al ruim twaalf jaar meegaat, eerst goed gereviseerd te worden om als ‘locomotief’ dienst te kunnen doen.
 

Van het een kwam het ander. Taxi Konink, die tijdens de Haringparty het eerste vaatje kocht, sprong bij met de opbrengst van het lekkers, net zoals de Kringloop Borne, De Drie Essen en de ouders van bewoners. En daarmee lukte het om het kostbare, maar voor de negen hoofdrolspelers zo belangrijke vervoermiddel te kunnen aanschaffen en de bestaande duofiets weer als nieuw te kunnen gaan gebruiken.
 

Jaarlijks hoogtepunt

De stralende gezichten en het gejuich toen het zaterdagmiddag eenmaal zover was, spraken boekdelen. “We mogen weer en nu met ons vieren tegelijk”, klonk het met enige regelmaat toen de nieuwe combinatie en voorzien van feestelijke ballonnen vóór het Thomashuis werd uitgestald. De ook aanwezige ouders en sponsoren genoten zichtbaar mee. Onwillekeurig gingen vele gedachten al uit naar het traditionele fietsuitstapje tijdens Hemelvaart, een van de jaarlijkse hoogtepunten binnen het Thomashuis, waarop naast het fietsen een heerlijke picknick centraal staat. “Maar reken maar dat we, áls het weer het toelaat, ook veel vaker naar buiten zullen gaan en samen de natuur in zullen trekken”, aldus een dolgelukkige en trotse Herna en Willem. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024