Maar liefst elf gerenommeerde restaurants uit ons land streden eerder deze week in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam om een finaleplaats voor de jaarlijkse Gouden Koksmuts. Een prestigieuze prijs die na de eindstrijd tijdens de Horecava in januari 2024 zal worden uitgereikt. Restaurant Dorset uit Borne creëerde in Rotterdam volgens de vakjury het beste hoofdgerecht en veroverde daarmee een van de zes finaleplaatsen.
‘Je zet wel wat neer’
Davy Roord en Gijs Caron, de koks die zich namens Dorset in de strijd wierpen, kijken trots en met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “Deelnemen aan een dergelijke competitie is heel belangrijk voor ons werk”, aldus Davy. “Het verhoogt je creativiteit, je leert steeds beter om te gaan met druk, maar bovendien is het ook gewoon hartstikke leuk. En als dan aan het eind van de rit blijkt dat je ook nog eens het beste hoofdgerecht hebt gemaakt… ja, dan zet je wel wat neer.”
Ook Willem Dankers is bijzonder vereerd met de finaleplaats. “Zo’n Gouden Koksmuts is echt eredivisie. Heel knap van Davy en Gijs om daarin een vooraanstaande rol te kunnen spelen. Daar ben ik best trots op.” En chef-kok Davy ten slotte: “De finale in januari wordt natuurlijk weer een heel andere wedstrijd, maar ik ben ervan overtuigd dat we dan zomaar zouden kunnen winnen…” (AJ/BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
Benieuwd wat dat hoofdgerecht nu was.