Lokaal Fonds en Poorthuisje trekken samen op
08-08-2023
SCHENKING BOORNSE NOABERS LEIDT TOT SAMENWERKING

Lokaal Fonds en Poorthuisje trekken samen op

Het kan raar lopen. “Maar wél mooi”, aldus Rob Lagendijk van de werkgroep Poorthuisje en Ton Tammerveld van het Lokaal Fonds Borne. Daarmee doelen ze op de nauwe samenwerking die ze aangaan om het Poorthuisje op het Gedenkpark aan de Von Bönninghausenstraat nog meer allure en vooral ook meer statuur te geven. Aanleiding voor de samenwerking vormde de schenking van 500 euro die de werkgroep eind vorig jaar kreeg van de Boornse Noabers, toen ze hun laatste spaarcenten aan een aantal goede doelen gaf.
 

Geen bankrekening

De werkgroep kon op dat moment de schenking niet parkeren. Het openen van een bankrekening bleek voor de vrijwilligers namelijk een onbegaanbare weg. Toen het Lokaal Fonds Borne hoorde van deze worsteling, bood ze aan in het gat te springen en haar diensten hiervoor aan te bieden. Het Fonds, dat zelf pas enkele jaren geleden is opgericht, rekent immers het ontwikkelen en financieren van sociaal-maatschappelijke projecten tot haar belangrijkste taken. Kort en goed, het Poorthuisje zou gebruik kunnen maken van de bankrekening van het Lokaal Fonds Borne.
 

Daar hield het echter niet bij op. Beide partijen vonden elkaar ook op een breder terrein en dat resulteerde erin dat ze kortgeleden een samenwerking aangingen om het Poorthuisje naar de toekomst toe nóg beter op de kaart te kunnen zetten. “Een heel simpel voorbeeld is de QR-code die nu op de deur van het Poorthuisje is aangebracht, waarmee bezoekers een schenking kunnen doen. In het verleden hadden we er een geldkistje staan met alle risico’s van dien…” vertelt Lagendijk.
 

Stap voorwaarts

“Maar eigenlijk hebben we nog grotere plannen. Zo moet het Poorthuisje verder worden verfraaid en willen we graag nog veel meer informatie kunnen geven over de historie en over bijzondere graven bijvoorbeeld. En dan is het fijn in het Lokaal Fonds Borne een partij te hebben gevonden die met ons meedenkt en die wél de juridische status heeft om een stap voorwaarts te kunnen zetten.”
 

Ook Ton Tammerveld is blij met deze samenwerking. “Het past precies in de lijn die we als Lokaal Fonds Borne voor ogen hebben. En vergeet niet dat het Poorthuisje voor heel veel mensen in onze gemeenschap belangrijk is. Als je nagaat dat er jaarlijks toch zeker zo’n 600 à 800 bezoekers zijn, nog afgezien van momenten zoals Verbonden in Licht, dan zegt dat genoeg. Dan is het fijn dat we elkaar hebben gevonden en voor elkaar van betekenis kunnen zijn.” (AJ/BM)

 

www.lokaalfondsborne.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024

Jan Meijerink wordt de nieuwe gemeentesecretaris

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Borne heeft besloten om Jan Meijerink te...
27-06-2024