NEO verliest, maar is nog steeds in de race
26-06-2023
LEGIO KANSEN BLIJVEN ONBENUT TEGEN RKHVV: 2-1

NEO verliest, maar is nog steeds in de race

Onder alweer tropische omstandigheden heeft NEO verzuimd zichzelf in een goede uitgangspositie te manoeuvreren voor het duel tegen Nemelaer, komende donderdag. RKHVV begon sterk aan het duel in Huissen en na een minuut of tien schoot Maray Vahlkamp net voorlangs na een vlotte combinatie. Na een paar speldenprikjes kwam NEO na ruim twintig minuten eigenlijk tamelijk onverwacht op 0-1. De ervaren Civard Sprockel verloor de bal aan Jasper Scholten die vervolgens goalie Van der Sman van een meter of zestien kansloos liet.

 

Millimeters naast

In het daaropvolgende kwartier had NEO de zaken uitstekend voor elkaar. Rustig spelend kwamen de gastheren niet of nauwelijks in de buurt van de veste van Thijs Terhalle. Totdat een diepe bal ruim vijf minuten voor de pauze de NEO-defensie verraste. Maray Vahlkamp faalde vervolgens alleen voor Terhalle niet: 1-1. Twee minuten later een geweldige NEO-aanval via Ron Spoler en Twan Weghorst. Een slim passje terug naar Rick ten Tusscher had de 1-2 op moeten leveren, maar de bal scheerde millimeters naast het RKHVV-doel.

 

Op slag van rust kwam RKHVV op voorsprong. De tweede corner op rij leverde een voorzet op die voorbij de tweede paal op geweldige wijze werd ingeschoten door Nick Stienstra. Niet het betere veldspel, maar twee van de drie kansen benutten maakte het verschil halverwege.

 

Tweede helft

Met Kevin Roesink in de ploeg pakte NEO de zaken energiek aan en het spel speelde zich voor driekwart op de helft van RKHVV af, de ploeg die overigens ook een paar spelers miste. Het leek een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker bijgeschreven kon worden. Al binnen vijf minuten kreeg NEO twee grote kansen. Eerst belandde de bal na goed werk van Twan Weghorst en Rick ten Tusscher voor de voeten van Ron Spoler, die de bal vlammend rakelings naast schoot. Twee minuten bediende de weer sterk spelende Wessel Bom met een subtiele pass Rick ten Tusscher, maar diens balaanname was helaas niet goed.

 

Na een uur de volgende grote kans. Via een mooie combinatie kon Kevin van der Brug het strafschopgebied binnenstormen. Zijn inzet was half schot, half voorzet, maar Twan Weghorst kon de bal net niet binnen tikken bij de tweede paal. Met het inbrengen van Stef Rompelaar ging NEO nog aanvallender spelen en kreeg het nog een viertal mogelijkheden om het zo gewenste gelijkspel binnen te slepen. Jasper Scholten schoot naast van een meter of 18, Rick ten Tusscher kapte zich goed vrij, maar schoot met zijn chocoladebeen naast, en Ten Tusscher was ook bijna succesvol na goed werk van Twan Weghorst. Het slotakkoord was voor Ron Spoler die zijn tamme inzet van de linkervleugel simpel gestopt zag door Van der Sman.

 

Donderdag winnen met twee goals verschil

Een zure en vooral onnodige nederlaag die NEO voor de wedstrijd tegen Nemelaer komende donderdag voor een heel simpele, maar meteen uitdagende opdracht stelt: er moet met minimaal twee goals verschil gewonnen worden. Bij elke andere uitslag gaat óf Nemelaer óf RKHVV de stap naar de vierde divisie maken. Het duel aan de Twickelerblokweg begint om 20.00 uur.

 

foto's: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Rolstoelers genieten van Borne

Op de laatste dag van de Twentse Rolstoel4Daagse deden de deelnemers ook Borne aan. Was het in...
26-07-2024

Vijfde (!) Olympische Spelen voor Marianne Vos

Volleyballers Stefan Boermans en Florien Reesink zijn inmiddels in Parijs aangekomen voor hun...
25-07-2024

‘Dit wil ik niet missen!’

Dit weekend starten de Olympische Spelen in Parijs, maar bij de Bornse kinderen is de fanatieke...
23-07-2024

Op naar de Olympische Spelen

Woensdag vertrekt Florien Reesink met het Team NL Volleybaldames naar Parijs voor de Olympische...
19-07-2024

Wout op weg naar de halve finale

Nederland zit bij de laatste vier van het EK na een slopende strijd tegen Turkije. De eerste...
06-07-2024

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024