Loop en Festival vinden elkaar in Bornsche Maten
NIELS SCHEFFER WINT ‘DE 10’ VAN BORNSCHE MATEN LOOP

Loop en Festival vinden elkaar in Bornsche Maten

En opnieuw was het warm tijdens de derde editie van de Bornsche Maten Loop die vrijdagavond in de nieuwbouwwijk werd gehouden. Voor de allereerste keer in combinatie met het Beekparkfestival dat vandaag onder een brandende zon plaatsvindt. De combi blijkt een succes. Exact 415 lopers, van piepjong tot wat ouder, verschenen er aan de start, bijna 100 meer dan een jaar geleden. En ook vandaag, tijdens de jaarlijkse sport- en speldag, vertoont het aantal deelnemers een stijgende lijn. Jeroen Haak van de organisatie daarover: “In totaal tellen we vandaag 34 kinderteams en 21 volwassen teams die zich hebben aangemeld voor het volleybaltoernooi. Vorig jaar kwamen we nog niet verder dan negen…”
 

Bewoners houden lopers koel

“Het was vrijdagavond inderdaad drukkend warm”, vertelt Merijn Tijhuis, een van de organisatoren van de loop. “Maar we wennen eraan hoor”, voegt hij er direct lachend aan toe. Dit was voor ons de derde keer en zo wisten we dat het handig zou zijn overal extra waterposten te plaatsen. En ook vroegen we aanwonenden met behulp van sponzen en tuinslangen bij te springen om de lopers verkoeling te brengen.“ Het werkte. Volgens de organisator zijn er geen vervelende dingen gebeurd en waren er na afloop louter positieve reacties te horen. “Wat ons betreft is de combi met het festival dan ook zeker voor herhaling vatbaar.”
 

De langste afstand bij de mannen, de 10,1 km, werd gewonnen door Niels Scheffer uit Hengelo. Hij klokte een tijd van 34.39. Tweede werd Kevin Voss uit Borne, de winnaar van vorig jaar. Hij had ruim een minuut meer nodig (35.41). De jongste winnaar werd Daan Schepers uit Borne. In de categorie Jongens 6-9 jaar had hij precies 4.54 nodig om de 1,2 km te overbruggen. De complete uitslagenlijst is terug te vinden op uitslagen.nl .

 

Framerunnen

Nieuw onderdeel tijdens de Bornsche Maten Loop was het Framerunnen, waarbij mindervalide sporters van een hulpmiddel gebruik mogen maken. Gerlinda Huizing van het team ‘Framerunners Oet Twente’ vond het allemaal geweldig. “Als je alleen traint weet je niet altijd waarvoor je het doet en met zo’n wedstrijd is dat toch anders. Het wordt gewoon een stuk plezieriger om op deze wijze voor een lange afstand te trainen.”
 

Flesjes water en zonnebrandcrème

Terug naar de dag van vandaag, het Beekparkfestival, waar het allemaal al in de vroege ochtenduren op punt van beginnen stond. Ook hier vooral veel positiviteit. Jeroen Haak rond de middag: “De dag verloopt op rolletjes en natuurlijk houden we rekening met de hoge temperaturen en brandende zon.” Hij wijst naar de tafel die volgepakt staat met gekoelde flesjes water en vooral ook zonnebrandcrème. “Je kunt het maar beter voor zijn”, zegt ‘ie. En dat geldt ook voor de dames van de EHBO, die een plekje in de schaduw hebben gevonden, maar ondertussen alles wel nauwlettend in de gaten houden. “De afgelopen uren hoefden we amper bij te springen, hooguit voor het verwijderen van enkele splinters.”
 

De kinderen, de hoofdrolspelers van vandaag, hebben zo hun eigen perikelen. Zij worstelen zich in een kano of via een touwbrug over de Bornsche Beek en vinden het deze keer helemaal niet erg een nat pak te halen. Springkussens, een zeephelling en ander vermaak zorgen voor de rest. En dan zijn er natuurlijk nog de versnaperingen, van pizzaatjes tot ijs, die alle inspanningen voor hen meer dan goed maken. Over één ding is iedereen het eens: dit doen we volgend jaar gewoon opnieuw!” (CT/DdG/RH/AJ/BM)

 

Bornsche Maten Loop en Beekparkfestival

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ook vrijwilligers RBR in de startblokken

Tijdens de RunBikeRun zijn er maar liefst 175 vrijwilligers in touw om het jaarlijkse evenement...
24-07-2024

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024