Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument
17-03-2023
DE BAKENS VAN BORNE

Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument

Het komende half jaar werken vijf studenten vanuit Hogeschool Saxion aan het toekomstige te realiseren dorpsmonument, de Bakens van Borne.
 

Bij hogeschool Saxion hebben ze het Smart Solutions Semester. Dit houdt in dat studenten van verschillende opleidingen samenwerken aan een project. Zo leren studenten samenwerken met mensen met verschillende expertises aan een case voor een organisatie of bedrijf. De studenten Estelle van Commerciële Economie, Arnoud van Bedrijfskunde, Tess van Ondernemerschap en Retailmanagement, Sam van International Business en Kim van Creative Business, gaan aan de slag voor de Bakens van Borne. Op dit moment zitten ze allemaal in hun derde jaar van de opleiding.
 

Meer dan een monument

In Borne komt er een nieuw dorpsmonument, de Bakens van Borne. Dit monument bevat informatie over de geschiedenis van Borne maar ook over Borne van nu. Hierbij zullen ook verschillende locaties en personen uit Borne betrokken worden. Het monument en alles daaromheen moet nuttig zijn voor de huidige Bornenaren, nieuwe inwoners, toeristen, maar het moet ook educatief zijn voor kinderen en jongeren. Hoe het monument eruit gaat zien dat is al in grote lijnen bekend, maar de invulling en alles eromheen nog niet. Het zal in ieder geval meer dan alleen een monument worden. Het is de bedoeling dat het zorgt voor veel interactie en dat jong en oud erbij betrokken wordt. Ook wordt hiermee de historie van Borne levendig gehouden en worden de bewoners en toeristen hierover geïnformeerd. De studenten van Saxion komen met een plan om dit te kunnen realiseren. “Wij willen ons vooral richten op de communicatie en hoe wij onze informatie gaan overbrengen naar de verschillende doelgroepen.”
 

De studenten zullen elke vrijdag in het Kulturhus in Borne zitten om te werken aan het project. Op de rest van de dagen werken ze op Saxion of vanuit huis.
 

BorneBoeit zal ook een rol spelen bij het realiseren van het dorpsmonument. De bewoners van Borne kunnen namelijk stemmen over welke informatie zij graag zien op het monument. Deze verkiezingen zullen via BorneBoeit lopen. Meer informatie hierover volgt later.

Mocht je vragen hebben aan de studenten dan kan er contact gezocht worden met Estelle Slomp, via het volgende emailadres: 505024@student.saxion.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht,...
08-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024