Lions verwennen twee Bornse goede doelen
AANDACHT VOOR ELKAAR EN ALTERNATIEVE VOEDSELBANK ONTVANGEN IEDER 500 EURO

Lions verwennen twee Bornse goede doelen

Vrijdagmiddag, amper een uur nadat Twickel Borne een megabedrag kon doneren aan de Stichting Evi, was het Dusan Olde Heuvelt van de Lions Club Borne die met twee cheques onder de arm onderweg ging naar de Stichting Aandacht voor Elkaar en het Dreamteam van de Alternatieve voedselbank in Borne. De bedragen (500 euro) waren weliswaar veel minder, maar de blijdschap bij de ontvangers bleek er niet minder om.
 

De goedgemutste Olde Heuvelt (“Ik voel mij nu zo’n Gaston van de Postcodeloterij.”) had voor beide doelen louter lovende woorden in petto. “Ik ben blij dat we nu ook eens kleinere organisaties in Borne blij kunnen maken met een donatie en sta telkens weer versteld van alle goeds dat er op vele plekken binnen onze gemeenschap wordt verricht. En ook al is het ‘maar’ 500 euro… ik hoop dat jullie er een goede bestemming voor weten.”
 

Aandacht voor Elkaar

Nou, dat wisten Miriam Oude Wolbers van de Stichting Aandacht voor Elkaar (foto boven) en Stacey Bosman van de Alternatieve Voedselbank (foto in tekst) wel. Zo vertelde eerstgenoemde dat haar stichting, die in 2019 van de grond kwam na een opsplitsing met het Rode Kruis, erg moeilijke jaren achter de rug had. “Wekelijks ontvangen we op woensdag zo’n 20 mensen die enkele uurtjes aanspraak zoeken. Mensen die veelal nog wel zelfstandig wonen, maar door hun leeftijd en/of beperking helaas niet meer aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen.”
 

“Corona trok een zware wissel op ons bestaan”, vervolgt ze. “En bovendien is het voor onze stichting met 18 vrijwilligers sowieso wel schrapen hoor. We krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van individuele donaties. Dan is zo’n extraatje meer dan welkom en kunnen we onze gasten ook eens iets bijzonders bieden. Of het nu een lunch is, of een uitje bijvoorbeeld.”
 

Alternatieve voedselbank

Bij de Alternatieve Voedselbank aan de Bornerbroeksestraat zijn de geluiden al niet anders. Stacey Bosman daarover: “Op dit moment leveren we wekelijks uit aan 54 gezinnen. Het blijft maar groeien. Je merkt aan alle kanten dat er steeds meer mensen in de problemen komen en graag een beroep op ons willen doen. Daarom komt deze bijdrage ook zo goed van pas. Kijk alleen maar hoeveel duurder de boodschappen en vooral ook de noodzakelijke zuivelproducten zijn geworden. Voor ons is het ook elke week wéér een puzzel de endjes aan elkaar te knopen en met de financiële middelen die we hebben zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 25 jan 2023
Mirjam en Stacey van harte gefeliciteerd met deze bedragen - altijd welkom en ook broodnodig in deze après Covid19 tijd. Veel succes met jullie activiteiten!

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024