Na de tropische donderdag was het vandaag heel andere koek voor de Bornse Melbuul’ndagen. Zowel letterlijk als figuurlijk, want naast temperaturen die dik tien graden onder die van gisteren lagen was er vandaag ook sprake van een heel ander soort vermaak in het centrum van Borne. Geen dikke banden, loopfietsjes of kopgroepen dan wel pelotons, maar wel het aloude kermisvermaak en de culinaire happening op de parkeerplaats bij het Kulturhus. Beide met hun eigen fans c.q. smulpapen, maar het plezier was ontegenzeggelijk vergelijkbaar.
Kermis
Neem de kermis die vanaf vandaag op de Bolkshoek alle registers opentrekt. Met kramen voor tal van lekkernijen, een schiettent en spelletjesautomaten tot het spectaculaire vermaak, waarbij de bezoeker razendsnel omhoog schiet, rondjes draait of op een andere wijze heen en weer wordt geschud. Het ultieme feest dus voor zowel de allerkleinsten als de jongere feestgangers. En dat was vrijdag direct al goed te merken. Ook zaterdag en zondag draait de kermis nog op volle toeren.
Borne Culinair
En dan Borne Culinair, de jaarlijkse presentatie van de Bornse horecaondernemers, waarbij ze de bezoekers verwennen met kleine gerechtjes, tal van bier- en wijnsoorten, ijs en chocola. In de aanloop er naartoe was het voor de organisatie nog best even spannend want een aantal horecaondernemers diende vanwege personeelsgebrek af te haken. Toch zorgden de tien overgeblevenen voor opnieuw een geweldige ambiance, waarbij de walmen van het kokkerellen als een warme deken van gezelligheid over de bezoekers trok. Stilaan vormde zich een lange rij wachtenden voor de noodzakelijke muntjes, was er geen zitplek meer te vinden en nam het geluidsvolume van de keuvelende massa hoorbaar toe. Bij het vallen van de avond zorgde de sfeerverlichting op het plein voor de kers op de culinaire taart. (RH/AJ/BM)
Voor het programma van de Melbuuln'dagen zaterdag en zondag, zie onze agenda
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.